Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Orăşenesc, în impas financiar Primăria Hârşova dă în judecată CNAS şi CJAS. Cere daune de peste 100.000 de lei

ro

04 Feb, 2016 00:00 2536 Marime text


2016 nu pare a fi un an bun pentru administraţia din Hârşova. Aleşii locali se confruntă în continuare cu probleme economice grave, ce riscă să afecteze întreaga comunitate locală. Faptul că Spitalului Orăşenesc i-au fost oprite toate decontările de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) dă mari bătăi de cap autorităţii publice locale.
 

„Spitalul Orăşenesc nu mai poate trata pacienţii, din cauza faptului că a efectuat mai multe servicii medicale decât prevede contractul încheiat cu CJAS. Pentru ca locuitorii oraşului să beneficieze în continuare de asistenţă medicală, Primăria sponsorizează din bugetul propriu activitatea unităţii sanitare“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

 
100.000 de lei valorează serviciile medicale prestate în anul 2015 de spitalul oraşului, confirmate de CJAS şi CNAS.



Pentru recuperarea banilor, Primăria Hârşova este hotărâtă să dea în judecată cele două instituţii. În acest sens, autoritatea publică locală a contractat deja o casă de avocatură şi anunţă că va cere daune de peste 10 miliarde de lei vechi.
 

„Ne străduim să sprijinim această unitate medicală, care ne este de un real folos. Facem orice ca la acest spital să se desfăşoare un act medical de calitate. În continuare, instituţia pe care o conduc asigură alimente şi medicamente pentru pacienţii spitalului. Noi repartizăm sume pentru procurarea de aparatură medicală, având în vedere nesimţirea Ministerului Sănătăţii, care ar trebui să se ocupe de dotarea spitalului. Cu toate acestea, spitalul este lăsat să funcţioneze cu aparatură veche de 60 de ani“, a mai spus primarul Tudor Nădrag.

 
Între timp, la cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local, s-a hotărât ca unitatea medicală să primească 30.000 de lei, bani necesari pentru procurarea combustibilului. Amintim că, la începutul sezonului rece, administraţia locală a mai acordat 50.000 tot pentru achiziţionarea combustibilului necesar funcţionării unităţii sanitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii