Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se impun investiţii „2 Mai, localitate cu pretenţii de staţiune şi şcoală cu hazna în curte“ (galerie foto)

ro

25 Aug, 2016 00:00 4003 Marime text
 

Noul primar al comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, aşteaptă cu nerăbdare banii alocaţi de Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţa ordinară din 17 august. Motivul: vrea să aducă modificări importante la şcoala generală din 2 Mai.
 
În şedinţa din 17 august a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), aleşii au avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care CJC a repartizat către 41 de localităţi din judeţ diverse sume pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală sau a proiectelor de infrastructură care necesitau cofinanţare locală pe anul în curs. Printre unităţile administrative ce vor beneficia de alocări s-a aflat şi Limanu, căreia i s-a repartizat suma de 300.000 de lei pentru două şcoli generale - una din localitatea 2 Mai şi cealaltă, din comună.
 
Vestea l-a bucurat pe primarul Daniel Gheorghe Georgescu pentru că, după cum ne-a mărturisit, are un mare of legat de şcoala generală din 2 Mai. „Din păcate, la şcoala de aici nu avem toaletă. Există una insalubră, pe care suntem nevoiţi şi obligaţi să nu o mai folosim. Aceasta datează din anii 1978-1980, când a fost construită unitatea de învăţământ. Este aceeaşi toaletă, de atunci, în fundul curţii… aşa cum era la ţară odinioară. 2 Mai are pretenţii de staţiune, iar copiii merg la o toaletă cu hazna… Vă rog să mă credeţi, nici nu am putut să intru înăuntru… în ce hal arătau“, ne-a declarat, vizibil supărat, şeful administraţiei din Limanu. 

Demersuri în avans

Pentru că situaţia trenează de prea multă vreme, iar cei peste 200 de copii care urmează cursurile la această şcoală sunt nevoiţi, indiferent de starea vremii, să îşi facă nevoile la acea toaletă, primarul a avut deja în vedere rezolvarea problemei. Astfel, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Local Comunal Limanu, a fost aprobată o rectificare în bugetul local, precum şi o schimbare a priorităţilor pe lista de investiţii, ambele demersuri având ca obiectiv construirea unei toalete noi la unitatea de învăţământ din 2 Mai. În acest context, banii alocaţi de CJC sunt o mană cerească. „O mare parte din aceşti bani (n.r. referire la suma alocată de la CJC) va fi direcţionată către construirea unei toalete noi, parter-etaj, şi cu acces din interiorul şcolii“, ne-a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu.
 
O parte din suma de 300.000 de lei ce va ajunge de la CJC la Primăria Limanu va fi utilizată însă şi pentru efectuarea altor lucrări de reabilitare la aceeaşi unitate de învăţământ din 2 Mai. „Arată foarte prost pe interior… Ce se vaită deţinuţii din Penitenciarul Poarta Albă că nu au condiţii, să vină să vadă în ce condiţii învaţă elevii din localitatea 2 Mai… Cred că stau mai bine cei din penitenciar“, a concluzionat primarul din Limanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii