Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețelele de apă și canalizare, aproape gata Primăria Pantelimon pregătește o discuție cu toți cetățenii comunei

ro

25 Aug, 2016 00:00 2260 Marime text

 
Punct și de la capăt pentru cetățenii comunei constănțene Pantelimon. După alegerile locale desfășurate în luna iunie, Vasile Neicu a fost ales din nou în fruntea administrației locale de către concetățenii săi. Aceștia i-au acordat cu încrederea lor pentru cel de-al șaselea mandat, Neicu devenind unul dintre cei mai longevivi primari din județ. Cu toate acestea, viziunea echipei conduse de el asupra dezvoltării comunei se centrează pe continuarea vechilor proiecte, dar și pe inițierea altora noi.
 
În primul rând, pe agenda primarului din Pantelimon se află introducerea rețelelor pentru furnizarea de apă potabilă, dar și a celor de canalizare pentru toate satele comunei. 
„Au fost montate deja conductele, căminele puțurilor au fost îngropate, iar vechiul bazin din localitatea Nistorești, unde lucrările de canalizare au fost finalizate, a fost reabilitat și împrejmuit. În satul Pantelimonul de Jos rețeaua de apă este deja funcțională. La Runcu s-a montat contoarul, iar până la finalul săptămânii urmează ca rețeaua să devină funcțională și aici. La Nistorești se lucrează la rețeaua de canalizare”, a declarat Vasile Neicu.
 
Pe lângă aceste lucrări, în fiecare localitate din  cele cinci ale comunei Pantelimon va fi construită câte o stație de epurare, stații ce ar urma să sosească chiar până la finalul acestei săptămâni în comună. Pentru toate proiectele, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat comunei Pantelimon 54 de milioane de euro.
 
În ceea ce privește racordarea comunei la sistemul de canalizare, proiectul administrației publice locale nu a primit niciun răspuns. Conform primarului, s-a decis ca toți cetățenii comunei să suporte racordarea locuințelor acestora la rețeaua de canalizare din buzunarul propriu, întrucât administrația nu a găsit finanțare. Aşadar, în următoarea perioadă, reprezentanții administrației vor purta discuții cu toți cetățenii din comună, pentru a le explica acest lucru.

La capitolul educație, primarul Vasile Neicu susține că are în vedere realizarea unui centru after school pentru copiii ce provin din medii defavorizate. Documentația a fost deja finalizată, iar reprezentanții autorității locale așteaptă deschiderea sesiunilor de depuneri de proiecte pentru finanțare europeană.

Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinții aproape sau au o situație economică dificilă. Sufletele mai puțin norocoase vor avea, astfel, un spațiu în care să învețe și să se recreeze, dar vor primi și o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.
 
Pe agenda administrației din Pantelimon se află și obținerea avizelor pentru grupurile sanitare din toate unitățile de învățământ din comună, avize ce trebuie depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În această situație se află grădinițele din Nistorești, Pantelimonul de Jos și Runcu, precum și școlile din localitățile Pantelimonul de Jos și Runcu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii