Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte finanţate de Ministerul Dezvoltării Drumurile din comuna Saligny vor fi modernizate

ro

28 Sep, 2017 00:00 2531 Marime text
Comuna Saligny este situată în partea de vest a judeţului Constanţa şi are în componenţă satele Făclia, Saligny şi ştefan cel Mare.
 
Aprobarea executării unor proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), finanţate de Ministerul Dezvoltării, dă speranţe primarului comunei Saligny că, în anii ce vin, localitatea pe care o are în grijă va arăta precum cele din alte state ale Uniunii Europene.
 
Iată de ce, în această perioadă, se lucrează intens la proiectele privind modernizarea drumurilor. „În total, vom moderniza 27 de kilometri de drum. Mai avem de asfaltat două-trei străzi în localitatea Saligny şi apoi vom finaliza, anul viitor, drumurile din satul ştefan cel Mare. Apoi vom interveni şi pe arterele din satul Făclia, numai că acolo vom putea lucra doar după ce vom definitiva proiectul privind extinderea reţelei de alimentare cu apă. Până nu băgăm apă acolo, nu putem începe asfaltările, căci nu ne putem bate joc de bani“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
 
Trebuie menţionat faptul că asfaltarea tuturor drumurilor va fi realizată doar cu bani alocaţi prin PNDL de la Ministerul Dezvoltării, din bugetul local fiind imposibil de acoperit asemenea cheltuieli.

Alte proiecte, în aşteptare

În paralel, se efectuează lucrări pentru schimbare acoperişului sălii de sport din localitatea Saligny. Însă, potrivit primarului Beiu, alte două proiecte vor fi implementate chiar în localitatea de reşedinţă, Saligny. „Cu bani obţinuţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală vom face, în sfârşit, la Saligny un dispensar ce va fi dotat aşa cum trebuie. În acest scop, ni s-a alocat suma de 3.090.549 de lei. Dacă la Făclia avem dispensar, la Saligny nu există, deşi avem medic generalist în comună. De asemenea, tot prin PNDL, vom executa lucrări de modernizare a iluminatului public stradal în comuna noastră. Implementarea întregului proiect va costa 636.673,42 de lei“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
 
Aceste proiecte au fost depuse, iar acum reprezentanţii administraţiei publice locale lucrează la completarea documentaţiei, care trebuie trimisă la Ministerul Dezvoltării până la finele lunii noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii