Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte ambiţioase pentru 2015 Faleza din Eforie ar putea fi reabilitată mai devreme, până la începutul verii

ro

29 Jan, 2015 00:00 2425 Marime text
A doua şansă la educaţie pentru copiii din medii defavorizate de la EforieReprezentanţii Primăriei Eforie au primit cu bucurie vestea că proiectul „Şcoala - alternativă pentru o viaţa mai bună“ a fost aprobat pentru finanţare. Banii vor veni prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014, iar documentaţia va fi semnată în cel mai scurt timp. Programul îşi propune să îmbunătăţească accesul la educaţie şi să contribuie la progresul şcolar pentru 1.540 de copii proveniţi din grupuri dezavantajate. Locul unde se va desfăşura proiectul este chiar Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud.

 38 de kilometri de străzi, în reabilitare

 În altă ordine de idei, şeful administraţiei locale de la Eforie a declarat că un alt proiect la care se lucrează prevede refacerea şi asfaltarea a 38 de kilometri de străzi urbane. „O parte din străzi vor fi reabilitate, se va turna un nou strat de asfalt, în timp ce altele vor fi reconstruite complet. Proiectul este unul amplu şi prevede, în fapt, refacerea întregii trame stradale, cu borduri, cu trotuare, cu tot ce implică“, a explicat primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu.
 
Schimbând registrul, dar rămânând în segmentul investiţiilor derulate de autoritatea publică locală, primarul Brăiloiu a declarat, pentru ZIUA în judeţ, că au fost reluate construcţiile şi pentru blocurile sociale. „Anul acesta continuă lucrările la construirea blocurilor de locuinţe sociale. Ne apropiem de încheierea lucrărilor la unul dintre blocurile sociale pe care le-am început în Eforie Sud. În scurt timp, sperăm ca măcar primele 60 de familii care au nevoie de o locuinţă socială să se mute în casă nouă“, a adăugat edilul-şef al oraşului Eforie, Ion-Ovidiu Brăiloiu.
 
„De asemenea, au fost reluate lucrările pentru modernizarea falezei din Eforie Nord, o investiţie a cărei valoare este de aproape 10 milioane de lei şi pentru care contribuţia Primăriei se ridică la 20%. Va fi refăcută complet şi extinsă promenada turistică din staţiune, cuprinsă între hotelurile Acapulco şi Belona. Termenul de finalizare este sfârşitul acestui an, dar noi sperăm ca timpul să ţină cu noi şi să nu avem alte impedimente, astfel încât promenada să fie finalizată la începutul sezonului estival, să nu mai fie nevoie, ca anul trecut, să stopăm lucrările în luna mai“ a declarat primarul oraşului Eforie, Ion-Ovidiu Brăiloiu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii