Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesionalizare și dezvoltare, cuvintele de ordine ale administrației din Murfatlar

ro

25 Aug, 2016 00:00 1979 Marime text


Odată stabilită noua alcătuire a Consiliului Local Orășenesc Murfatlar, aleșii au decis componența celor patru comisii de specialitate și i-au desemnat pe cei care vor coordona activitatea, iar la ultima ședință ordinară au trecut la lucruri importante pentru instituție și comunitate. Primarul Valentin Saghiu și-a stabilit prioritățile și, la o rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016 aprobată luna trecută, a propus alocarea a 17.182.681 de lei pentru funcționare, iar 6.082.000 de lei au fost distribuiți la secțiunea de dezvoltare.
 
În paralel, la Primărie se încearcă atragerea de personal calificat, pentru că se dorește profesionalizarea administrației publice locale. În acest context, Primăria orașului Murfatlar va organiza un concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de referent de specialitate, clasa II, gradul profesional asistent la Compartimentul pentru Situații de Urgență, Protecția Muncii, PSI.  Proba scrisă se va organiza în data de 19 septembrie anul curent, cu începere de la ora 10.00, iar cei care vor trece de probă vor susține interviul, programat să se desfășoare pe 21 septembrie, de la ora 13.00, ambele „teste“ urmând a fi ținute la sediul Primăriei Murfatlar.
 
Aspiranții la acel post trebuie să îndeplinească condițiile generale prevăzute la art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, cu modificările și completările la zi, să aibă studii superioare de scurtă durată absolvite cu diplomă și opt luni vechime în specialitatea studiilor. Cei interesați de post vor putea depune dosarele la Compartimentul Resurse umane, până în data de 6 septembrie, informații despre documentele necesare pentru înscrierea în concurs și bibliografia putând fi obținute de pe site-ul Primăriei orașului Murfatlar.

Inventar actualizat cu scop

În altă ordine de idei, în cadrul ultimei ședințe ordinare, consilierii locali din Murfatlar au aprobat, în unanimitate, un proiect de hotărâre ce fusese inițiat de edilul-șef, Valentin Saghiu, privind aprobarea actualizării inventarului bunurilor ce aparțin domeniului privat al orașului. Astfel, un teren cu destinația de „drum de acces colector“, cu o suprafață de 2.528 mp, a cărui valoare de inventar a fost estimată la 69.466,40 de lei, urmează să aducă bucurie investitorilor imobiliari. Printr-un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), acesta este inventariat și introdus în intravilanul orașului Murfatlar și parcelare 12 hectare teren proprietate privată. Demersul are ca scop înființarea unui cartier rezidențial cu dotările aferente. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii