Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Tudor Nădrag dă asigurări „Elevii din Hârşova nu vor suferi din cauza frigului în această iarnă“

ro

30 Oct, 2014 00:00 1710 Marime text
Pregătiri pentru iarnă la Hârşova. Primarul oraşului, Tudor Nădrag, a declarat că se simte uşurat că a scăpat de grija asigurării combustibilului pentru încălzirea unităţilor de învăţământ pe timpul iernii. „Săptămâna trecută am reuşit să constituim stocurile necesare de combustibil lichid pentru încălzirea tuturor unităţilor şcolare şi preşcolare din localitate până în luna ianuarie, astfel încât suntem siguri că în această iarnă nu vom avea evenimente care să perturbe actul de învăţare. Avem suficiente stocuri care să asigure buna funcţionare a centralelor termice până la jumătatea lunii ianuarie 2015, atunci când vom face o nouă aprovizionare, pe noul exerciţiu bugetar  care să asigure încălzirea spaţiilor până la terminarea sezonului rece“, a declarat edilul-şef, Tudor Nădrag. „În orice caz, îi asigur pe toţi cetăţenii oraşului Hârşova că în acest an copiii nu vor mai tremura de frig în cele două şcoli generale, în cele două licee şi în celelalte trei grădiniţe şi că nu vor mai face cursuri de jumătate de oră, aşa cum s-a întâmplat în trecut, să nu mai spunem în ce epocă“, a dat asigurări primarul oraşului Hârşova.

Cu toate acestea, primarul are însă o altă problemă care nu îi dă pace. „Rămâne o problema de rezolvat, una chiar şi mai importantă, ce priveşte asigurarea combustibilului în vederea încălzirii Spitalului Orăşenesc. Dar aici sperăm să avem înţelegere din partea Consiliului Judeţean, că singuri nu ne putem descurca“, a adăugat edilul-şef.

Proiect european de peste şase milioane de euro, în pericol

O altă mare nemulţumire a primarului oraşului Hârşova este dat de amplul proiect de asfaltare, derulat prin fonduri europene şi care este ţinut pe loc din pricina contestaţiilor. Proiectul pentru „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de străzi urbane a oraşului Hârşova“, derulat pe fonduri europene şi care are o valoare de peste 6 milioane de euro este în pericol. Administraţia locală continuă să primească beţe în roate în privinţa acestui proiect de amploare, iar paradoxul este că nu banii reprezintă problema, ci contestaţiile pe care licitaţia le-a primit din partea unei firme participante. De altfel, primarul din Hârşova, Tudor Nădrag, şi-a exprimat şi cu alte ocazii nemulţumirile cu privire la faptul că procedurile de licitaţie sunt tergiversate şi se întind pe o perioadă de timp prea mare tocmai din cauză că şi firmele de pe ultimele locuri au dreptul de a face contestaţii. „Primăria a primit de la Uniunea Europeană suma de 6 milioane de euro în urmă cu jumătate de an, banii reprezentând partea de cofinanţare pentru proiectul de reabilitarea a 10 km de drum“, susţine edilul-şef de la Hârşova. „Proiectul pentru asfaltare este blocat momentan din cauza contestatarului, firmă care s-a clasat pe locul doi. În urmă cu aproximativ patru luni a fost depusă prima contestaţie, iar CNSC-ul nu le-a dat dreptate. Am considerat că s-a finalizat problema şi aşteptam demararea lucrărilor, dar aceeaşi firmă a mai depus o contestaţie. Şi uite aşa trece vremea, a trecut vara, vine frigul, timpul nu mai ţine cu noi, iar lucrările stau pe loc. Mai grav este că suntem în mare pericol să pierdem finanţarea, căci lucrările trebuie finalizate la mijlocul anului viitor. Din păcate, aceste contestaţii nemulţumesc pe foarte mulţi, mai ales că sunt sigur că firma contestatară nu se va opri la aceste două contestaţii“, sunt problemele expuse de primarul Tudor Nădrag. Proiectul prevede asfaltarea a şapte străzi, cu tot cu borduri şi trotuare, iar data limită de finalizare este 30 iunie 2015.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii