Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Pantelimon va implementa şase proiecte prin PNDL

ro

31 Aug, 2017 00:00 3113 Marime text
Chiar dacă un eveniment nefericit a lăsat comuna Pantelimon fără primar, reprezentanţii administraţiei publice locale încearcă - şi se pare că şi reuşesc - să acţioneze pentru dezvoltarea comunei.
 
În mediul rural, problemele sunt multe, iar banii, puţini. Unica soluţie pentru rezolvarea acestora o reprezintă atragerea de fonduri din alte surse de finanţare. Aşa a gândit şi viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu, cel care, împreună cu funcţionarii din Primărie, a elaborat mai multe proiecte ce ar fi putut fi realizate cu fonduri de la Guvern. Munca lor nu a fost în zadar, deoarece nu mai puţin de şase proiecte depuse pentru a fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) au fost avizate favorabil şi urmează a fi puse în practică.
 
„Cele mai multe proiecte, mai precis cinci, vor veni în sprijinul părinţilor şi al cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, viceprimarul Gheorghe Martinescu.
 
Primul proiect va permite extinderea grădiniţei din satul Nistoreşti, localitate arondată Primăriei Pantelimon. Astfel, cu 348.964 de lei, grădiniţa respectivă va avea un grup sanitar nou. Alte două lucrări similare se vor realiza la grădiniţa din satul Runcu şi la cea din localitatea Pantelimon de Jos. Prima investiţie a fost estimată la 355.108 lei, iar cealaltă va costa 247.951 de lei, sumele fiind suportate din fondul alocat pentru PNDL.

Extinderi ale imobilelor unor şcoli 

Investiţii urmează să se realizeze şi la două unităţi şcolare. Astfel, se va extinde imobilul şcolii primare din satul Pantelimon de Jos prin construirea unui grup sanitar, lucrare ce va costa 570.000 de lei. Un proiect similar va fi implementat şi la şcoala primară din satul Runcu, cheltuielile fiind în valoare de 560.000 de lei.
 
„Educaţia este importantă pentru orice comunitate. De aceea, trebuie să investim permanent în acest domeniu şi noi, ca administraţie locală, suntem obligaţi să asigurăm condiţii optime elevilor şi cadrelor didactice. În timp, trebuie să eliminăm diferenţele existente între unităţile de învăţământ din mediul rural şi cele din mediul urban“, a ţinut să sublinieze viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu.
 
În altă ordine de idei, viceprimarul cu atribuţii de primar a adăugat că pe lista proiectelor aprobate să se realizeze prin PNDL în comuna Pantelimon se regăseşte şi cel privind reabilitarea unor drumuri situate în intravilanul localităţilor Nistoreşti şi Călugăreni, lucrările fiind evaluate la 6.895.828 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii