Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Pantelimon face planuri pentru construirea unui cămin cultural în satul Runcu

ro

26 Mar, 2015 00:00 3079 Marime text
Comuna Pantelimon se poate lăuda cu faptul că stă destul de bine la capitolul investiţii. Mai multe proiecte au fost acceptate la finanţare, iar în unele cazuri, lucrările au fost deja începute.

„Aşteptăm în prezent ca MDRAP (n.r. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) să facă alocarea pentru lucrările începute la reţeaua de apă şi canalizare. După ultimele discuţii purtate, am primit promisiunea că se va da drumul la finanţare după 31 martie“, a declarat primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu. Peste câteva luni, aproximativ 810 persoane din trei sate arondate comunei constănţene Pantelimon - Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni - vor avea reţea nouă de apă şi vor fi branşate la sistemul de canalizare.

Din spusele gospodarului-şef Vasile Neicu, începând de anul acesta, Primăria se va îngriji de proiectul privind montarea sistemelor centralizate de apă şi canalizare, astfel încât, peste doi ani, toate gospodăriile să fie racordate la acestea. Mai mult, pentru ca bucuria să fie completă, Primăria comunei Pantelimon a primit fonduri de la Uniunea Europeană, drept pentru care, la începutul acestui an, au fost demarate lucrările la sistemul de apă, care se va întinde pe aproximativ 20 de kilometri şi va acoperi satele Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni, aşa cum anunţă primarul Vasile Neicu.
În altă ordine de idei, şeful administraţiei publice locale a afirmat că deja a dat startul curăţeniei de primăvară. „Am început curăţenia în cimitire, iar treptat, vom face restul lucrărilor necesare în localităţile arondate. Şi la parcul recent înfiinţat se fac unele lucrări de remediere“, a adăugat acesta.

În ceea ce priveşte proiectul de construcţie a unui cămin cultural la Runcu, gospodarul-şef a precizat: „Am pregătit planurile pentru construcţia unui cămin cultural cu o arhitectură mai deosebită în satul Runcu, însă acesta este doar unul dintre proiectele importante ale anului care abia a început. Mai este de ieşit doar un aviz foarte important pentru construcţia aşezământului cultural la Runcu, apoi toate actele vor fi în regulă, iar anunţul poate fi publicat pe portalul achiziţiilor publice. Aici, oamenii nu au avut niciodată un astfel de spaţiu. Vrem să facem un sediu mai deosebit, ceva aparte ca arhitectură, precum cel construit în comuna Siliştea. Din păcate, pentru că nu mai beneficiem de sprijin din partea Consiliului Judeţean, trebuie să ne descurcăm singuri. Am discutat însă la CJC şi, pentru că sunt mai multe localităţi în situaţia acesta, vom face cumva un proiect comun, vom vedea“, a explicat primarul Vasile Neicu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii