Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Grădina asigură ajutor social pentru trei pensionari

ro

03 Nov, 2016 00:00 2490 Marime text
Comuna Grădina din judeţul Constanţa asigură ajutor social doar pentru trei cetăţeni. Numărul lor a rămas constant de-a lungul anilor.
 
Conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, ajutorul social constă într-o sumă plătită în fiecare lună persoanelor singure sau familiilor care se află într-o situaţie de mare dificultate: cei care şi-au pierdut locul de muncă, nu au deloc venituri sau acestea nu sunt suficiente pentru îngrijirea familiei. De asemenea, venitul minim garantat este acordat şi persoanelor fără locuinţă, aflate în situaţie de nevoie, care trăiesc în adăposturi improvizate.
 
Contactat de cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, a mărturisit că nu au decât trei beneficiari ai ajutorului social, iar aceia sunt persoane vârstnice şi bolnave: „Nu avem decât trei oameni la ajutorul social, sunt bătrâni şi scutiţi. Nu prestează nicio muncă pentru că sunt vârstnici şi au acte medicale”.
 
În privinţa sumei pe care aceştia o primesc lunar, primarul nu cunoaşte cifrele exacte: „Nu cunosc suma de care beneficiază lunar, deoarece primesc banii de la bugetul de stat prin poştă. De la noi primesc ajutor doar pentru încălzire, şi acela tot prin poştă”.
 
Probabil mai multe persoane sunt eligibile pentru ajutor social, dar nu au depus actele pentru a face demersurile necesare.

Ce acte sunt necesare depunerii ajutorului social 

Pentru a putea beneficia de ajutor social, este necesar să depuneţi următoarele documente: acte de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei (original şi copie), acte de venit, adeverinţă de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, adeverinţă de sănătate, adeverinţă de elev/student, adeverinţă privind veniturile realizate supuse impozitării eliberată de Administraţia Fiscală şi adeverinţă de la Registrul Agricol.
 
Titularul ajutorului social este obligat să depună, din trei în trei luni, la Primăria localităţii în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, o declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, însoţită de o adeverinţă eliberată de autoritatea competentă cu privire la veniturile realizate supuse impozitului pe venit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii