Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preocupare pentru educaţie Elevii din localitatea Grădina vor avea o sală de sport nouă (galerie foto)

ro

25 May, 2017 00:00 2633 Marime text
Nu cu mult timp în urmă, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs.
 
Doar 21 de localităţi din judeţ au primit diverse sume ca urmare a aprobării de către consilierii judeţeni constănţeni a proiectului de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs.
 
Suma totală repartizată a fost de 5.108.000 de lei. Sumele alocate au fost cuprinse între 50.000 de lei şi 400.000 de lei. Pe lista unităţilor administrativ-teritoriale care au primit bani de la Consiliul Judeţean Constanţa s-a aflat şi comuna Grădina. Şi cum prioritară pentru reprezentanţii acestei administraţii publice locale este educaţia, Primăriei Grădina i s-a alocat suma de 190.000 de lei, bani destinaţi amenajării unei săli de sport în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate.
 
Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, a menţionat, pentru ZIUA în judeţ, că în această unitate de învăţământ preuniversitar participă la cursuri 150 de copii. „În perioada sezonului rece, pentru elevii şi cadrele didactice de specialitate era dificil să îşi desfăşoare orele de sport. În acest context, am decis să demarăm lucrările pentru amenajarea unei săli de sport chiar în curtea instituţiei de învăţământ. Conform proiectului, aceasta are 24 de metri lungime şi aproximativ zece metri lăţime. Se lucrează la ea încă de anul trecut şi, în momentul de faţă, nu ştiu dacă suma alocată de Consiliul Judeţean Constanţa îmi va ajunge pentru definitivarea acestui obiectiv important pentru comunitate, dar vom vedea pe parcurs cum ne vom descurca“, a adăugat primarul al comunei Grădina.
 
Trebuie menţionat faptul că proiectul a fost demarat tot în baza fondurilor alocate de la Consiliul Judeţean Constanţa, tocmai pentru că se impunea realizarea unei săli de sport. „Era extrem de importantă atât pentru efectuarea orelor de sport, cât şi pentru repetiţii, spectacole, serbări, festivitatea de deschidere a anului şcolar şi alte activităţi pe care le pot derula aici. În acest fel, nu vom mai fi nevoiţi să mutăm copiii în Căminul Cultural, va fi mult mai facil“, a declarat primarul comunei, Gabriela Iacobici.
 
Obiectivul deja a prins contur. În momentul de faţă, fundaţia sălii de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din comuna Grădina a fost turnată, iar cu banii de la CJC lucrările vor putea continua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii