Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru a administra reţeaua de apă potabilă şi canalizare a întregii comune Primăria Pantelimon şi-a înfiinţat firmă

ro

03 Nov, 2016 00:00 2757 Marime text
Potrivit unei rezoluţii a Registrului Comerţului, publicată recent în Monitorul Oficial, o nouă firmă a prins viaţă în comuna constănţeană Pantelimon. Fondatorul acesteia este Comuna Pantelimon, adică administraţia publică locală, iar administrator al noii societăţi comerciale a fost numit Ionel Neagu.
 
Firma se numeşte Ulmetum Service Pantelimon SRL, are sediul social declarat pe strada Principală nr. 214 din comună şi un capital social de 200 de lei, integral vărsat, ceea ce se concretizează în 20 de părţi sociale, în valoare de 10 lei fiecare. Potrivit documentelor depuse la Registrul Comerţului, SC Ulmetum Service Pantelimon SRL are ca domeniu principal de activitate „captarea, tratarea şi distribuţia apei“, iar durata de funcţionare a firmei este de 99 de ani, mai precis până în anul 2115.
 
Primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu, a explicat, pentru ZIUA în judeţ, de ce a luat această decizie: „Potrivit legislaţiei în vigoare, de la 1 august nu mai avem voie să administrăm noi, ca Primărie, reţeaua de apă potabilă şi pe cea de canalizare“. Totodată, primarul din Pantelimon a precizat că a făcut o cerere de preluare către SC RAJA SA, „dar nu le-a luat şi, atunci, am decis să înfiinţăm o societate“. „Am făcut această societate comercială care va administra cele două reţele - de apă potabilă şi de canalizare. Am pus un administrator şi, pentru că nu avem contabil, vom apela la o societate ca să ne ţină contabilitatea la societate. Practic, aceasta va administra reţelele din toate localităţile arondate Primăriei Pantelimon. De curând, am dat drumul şi la reţeaua de apă de la Runcu, iar peste câteva luni vom da drumul şi reţelei din satul Nistoreşti. Aşadar, deocamdată, vorbim despre reţeaua din patru sate. Urmează să realizăm şi să definitivăm şi reţeaua din satul Călugăreni. În timp, această societate comercială va administra atât reţeaua de apă potabilă, cât şi pe cea de canalizare din întreaga comună“, a concluzionat şeful administraţiei publice locale a comunei Pantelimon, Vasile Neicu.
 
De altfel, acesta a confirmat, încă o dată, că principala sa preocupare este asigurarea utilităţilor şi a infrastructurii în toate localităţile pe care le are în custodie, ştiut fiind faptul că acestea asigură dezvoltarea întregii comunităţi şi reprezintă, în fapt, o stare de normalitate pentru toţi concetăţenii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii