Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pachete de Crăciun 2016 Infrastructura pentru turismul balnear şi activităţile recreative, în atenţia Primăriei Techirghiol (document)

ro

19 Dec, 2016 00:00 3711 Marime text
Primăria Techirghiol a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu ce conţine studiul de fezabilitate/DALI aferent proiectului „Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear şi a activităţilor recreative în staţiunea balneară Techirghiol“. Implementarea acestui proiect vizează lucrări de modernizare ce vor fi efectuate pe diverse tronsoane pe 13 străzi din oraş: str. Al. I. Cuza, str. Al. Vlahuţă, str. Ana Ipătescu, str. Bekir Cobanzade, str. Câmpinei, str. Ghe. Şincai, str. Ion Creangă, str. Maior Şonţu, str. Plantelor, str. Vasile Lupu, sens giratoriu Dr. Victor Climescu şi str. Pictor Ţuculescu Ion. „Din totalul de 15 străzi supuse modernizării, pentru 13 dintre acestea se vor moderniza sistemul rutier şi structura trotuarelor existente; pentru cele două străzi, respectiv pentru strada M. Eminescu şi strada Al. Puşkin, se vor moderniza trotuarele“, a precizat edilul-şef al oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
În cadrul proiectului se vor efectua diverse lucrări. Primele vizează sporirea capacităţii portante şi a gradului de confort şi siguranţă „prin aducerea traseului existent la două benzi de circulaţie cu lăţimea între 4,5 şi 8,9 m, cu îmbrăcăminte din beton asfaltic; totodată, se vor realiza şi trotuare cu lăţimea cuprinsă între 0,0 şi 4,5 m“. Următoarele intervenţii sunt pentru siguranţa circulaţiei şi sporirea capacităţii de circulaţie la intersecţiile existente prin „refacerea semnalizării în plan orizontal- marcaje, cât şi în plan vertical - indicatoare rutiere“.
 
Nu în ultimul rând, firma care va obţine contractul cu Primăria Techirghiol pentru acest proiect va executa şi lucrări pentru scurgerea apelor pluviale. Concret, se vor realiza guri de scurgere noi şi, implicit, cămine de vizitare noi şi racordurile aferente acestora, pe străzile unde scurgerea apelor se realizează deficitar.

În paralel, se va interveni pentru realizarea unui parc în care se vor amplasa 120 de bănci din lemn, grupate câte patru sau izolate în lungul aleilor, 50 de coşuri de gunoi, precum şi o toaletă dublă şi una simplă. Parcul respectiv va avea şi o zonă de sport, în care vor fi montate 11 module de aparatură fitness de exterior, patru dintre ele fiind speciale pentru persoanele cu dizabilităţi.
 
În secţiunea „Documente” din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa veţi putea vizualiza anunţul depus de Primăria Techirghiol la APM Constanţa. 

Pachete pentru familii defavorizate

Suntem în luna cadourilor, iar sărbătorile de iarnă ar trebui să ofere fiecăruia dintre noi momente de bucurie şi surprize cât mai multe şi plăcute. În acest context, reprezentanţii administraţiei locale din Techirghiol nu pot trece indiferenţi pe lângă semenii aflaţi în momente de cumpănă sau într-o situaţie delicată din punct de vedere financiar mai ales în această perioadă.
 
Pentru a se pregăti din timp, pe tot parcursul lunii noiembrie, Primăria Techirghiol a primit dosare în baza cărora se vor atribui pachetele „Crăciun 2016“. Beneficiarii acestora sunt toate familiile care nu depăşeşc un venit de 700 de lei/persoană şi care au depus cererea şi toate documentele solicitate de autoritatea locală. De asemenea, toate persoanele care au depus dosar de pachet alimentar pentru „Sărbătorile pascale“ vor primi şi de Crăciun pachete numai dacă, luna trecută, şi-au actualizat actele din dosare.
 
Potrivit primarului oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, pachetele „Crăciun 2016“ vor fi distribuite înainte de vacanţa de iarnă pentru copii. „Am decis ca şi în acest an să aducem o mica bucurie, înaintea sărbătorilor de iarnă, preşcolarilor şi elevilor din clasele I-VIII. Este vorba despre aproximativ 800 de copii, iar valoarea pachetelor ce vor fi distribuite din partea administraţiei publice locale va fi de 25 de lei/pachet. De asemenea, pentru persoanele nevoiaşe am decis să acordăm tichete sociale, valoarea nominală a unui tichet fiind de 50 de lei. Din estimările noastre, aceste tichete vor ajunge la 350-400 de localnici. Prin gestul nostru, sperăm să le oferim posibilitatea de a-şi asigura măcar câteva dintre produsele specifice acestor sărbători“, a menţionat primarul Iulian Constantin Soceanu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii