Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omagiu eroilor români şi sârbi căzuţi pe front Mausoleul de la Medgidia s-a umplut de flori

ro

13 Nov, 2014 00:00 3292 Marime text
Primăria Municipiului Medgidia, împreună cu Regimentul 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traiani“, a organizat, marţi, un ceremonial religios şi militar, pentru a aduce un omagiu eroilor români şi sârbi căzuţi pe front în Primul Război Mondial. Evenimentul solemn a fost organizat la Monumentul eroilor sârbi din Cimitirul Ortodox din Medgidia.

Autorităţile locale au avut parte de oaspeţi de seamă, municipalitatea a primit o delegaţie a Ambasadei Serbiei la Bucureşti, dar şi ataşaţi militari din partea Ambasadei Rusiei. Nu au lipsit de la momentul solemn Excelenţa Sa Branko Brankovic, Ambasadorul Serbiei la Bucureşti, Goran Gvozdenovic, ministru consilier, Miloje Zdravkovic, ataşat militar al Ambasadei Serbiei la Bucureşti, precum şi Ivana Isidorvic, prim secretar.

Membrii delegaţiei, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi asociaţiile veteranilor de război din Medgidia au participat la ceremonialul militar precedat de o slujbă religioasă. Ambasadorul Serbiei, precum şi primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, şi-au prezentat omagiile prin depunerea de coroane de flori la Monumentul sârb. Au mai depus coroane reprezentanţi ai Regimentului 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traiani“, reprezentanţi ai Poliţiei Române şi ai Detaşamentului de Pompieri Medgidia, Detaşamentul 7 de Jandarmi Medgidia, precum şi membri ai asociaţiilor de veterani din Medgidia.

Eroul Turciei, omagiat de municipalitate 

Evenimentul desfăşurat la Monumentul eroilor sârbi din oraş vine după ce, luni, la Medgidia, a fost omagiat marele lider al Turciei, Mustafa Kemal Ataturk. Au depus coroane la bustul liderului turc din parcul din zona Poştă Consulul Republicii Turcia, Ali Bozçalıșkan la Constanţa, primarul Marian Iordache, împreună cu viceprimarul Luminiţa Vlădescu, reprezentanţi ai Colegiului Naţional „Kemal Ataturk”, dar şi reprezentanţi ai comunităţii turce din Medgidia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii