Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiective pentru 2018 ale administraţiei locale Crucea

ro

25 Jan, 2018 00:00 2934 Marime text
Primăria comunei constănţene Crucea a făcut un bilanţ al activităţii derulate în anul precedent şi şi-a stabilit priorităţile pentru acest an.
Administraţia locala a demarat lucrarea de extindere a Liceului Tehnologic din comună, un proiect ambiţios, având în vedere numărul în creştere al elevilor şi spaţiul limitat care le este destinat în prezent.
 
Potrivit primarului localităţii, Gheorghe Frigioi, în instituţia de învăţământ se învaţă în două schimburi, situaţie pe care administraţia locală vrea să o elimine. „Extinderea liceului presupune construirea a patru săli de clasă, dotate cu mobilier specific, câte două pe nivel şi, desigur, grupuri sanitare. Proiectul a fost depus acum doi ani, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 7.22, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, valoarea totală a investiţiei fiind de 450.000 de euro“, a adăugat şeful administraţiei locale.
 
În paralel, Primăria Crucea a iniţiat pe SEAP procedura de licitaţie publică pentru atribuirea lucrării de asfaltare a drumurilor comunale 70 şi 71. Proiectul „Asfaltare drumuri comunale în comuna Crucea, localităţile Crişan şi şiriu“, în valoare totală de 8.924.990,00 de lei, a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, iar pentru semnarea contractului de finanţare, autoritatea locală a depus documentaţia încă din luna octombrie anul trecut.
 
„Aşteptăm, de asemenea, semnarea contractelor de finanţare pentru proiectul de executare a reţelei de canalizare în satele Stupina şi Gălbiori. Totodată, am lucrat încă de anul trecut la proiectul ce cuprinde localităţile şiriu, Crişan şi Stupina prin care se vrea asfaltarea tuturor străzilor interioare. Acest proiect vrem să-l realizăm cu fonduri guvernamentale şi, în consecinţă, îl vom depune pe PNDL 3. Sperăm că va exista şi un PNDL 3, iar finanţarea să o obţinem în acest an“, a explicat Gheorghe Frigioi.

Alte priorităţi pentru anul 2018  

Reprezentanţii administraţiei publice locale din Crucea vor marşa şi în acest an pe respect şi grijă faţă de „copiii noştri, părinţii noştri şi bunicii noştri, faţă de toţi semenii“. „Prioritatea noastră pentru anul 2018 o reprezintă finalizarea proiectelor, în special cel privind alimentarea cu apă, a celui de asfaltare şi, cel mai important, să-l începem pe cel privind realizarea reţelei de canalizare în satele Stupina şi Gălbiori. De asemenea, trebuie să finalizăm asfaltarea la Stupina, după care urmează Crişan şi şiriu, proiectele fiind pregătite pentru a fi depuse pe PNDL. Suntem convinşi că vom obţine finanţare deoarece sunt lucrări importante pentru comunităţile respective“, a concluzionat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii