Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi grupuri sanitare la școala din Lumina Maidanezii de pe străzile comunei, în atenția primarului Ioan Roman

ro

08 Sep, 2016 00:00 2571 Marime text
Aflată la o distanță de aproximativ 15 kilometri de Constanța, comuna Lumina a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani. Mai mulți investitori s-au arătat, de-a lungul timpului, interesați să investească în frumoasa comunitate, condusă acum de primarul Ioan Roman și de viceprimarul Tatian Mirea. Noua echipă nici nu s-a instalat bine, că a și trecut la treabă. Pe agenda actualului primar se află, în primul rând, modernizarea infrastructurii comunei pentru a atrage investitori și, desigur, pentru a strânge cât mai mulți bani la bugetul local.
 
De curând, Primăria Lumina a obținut finanțare de 4 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru introducerea alimentării cu apă potabilă în localitatea Sibioara, introducerea rețelei de canalizare și construirea unei stații de epurare la Oituz.
 
„Întrucât firma cu care semnasem contractul a falimentat, am semnat un alt contract, cu o nouă firmă. În această perioadă, se face inventarierea pentru lucrările deja începute, urmând ca noile echipe de constructori să se apuce de treabă după ce încheiem noile procese-verbale de predare-primire a lucrărilor deja existente“, a declarat primarul comunei Lumina, Ioan Roman.
 
Pe agenda administrației locale se află, în această perioadă, și renovarea instituțiilor de învățământ din comună. De altfel, Primăria intenționează să construiască la școala din Lumina și un grup sanitar pentru persoanele cu handicap, întrucât acesta este unul dintre avizele care îi lipsesc unității de învățământ și pe care ministerul de resort nu-l va elibera până nu va vedea toaleta construită.
 
Un alt punct de pe agenda administrației locale din Lumina vizează adunarea câinilor maidanezi de pe străzile comunei. Cum numărul acestora este în creștere de la an la an, primarul și-a propus să găsească o firmă care să se ocupe de adunarea, microciparea, sterilizarea și cazarea în adăposturi speciale a câinilor maidanezi.
 
În altă ordine de idei, în comună au fost asfaltate de curând mai multe drumuri, printre care și străzile Narciselor, Mării, 22 Decembrie și Câmpului. Acestea au căpătat o nouă înfățișare datorită noilor straturi de asfalt. Mai mult decât atât, autoritățile locale au reușit să pietruiască toate drumurile din satele Oituz și Sibioara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii