Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării a decontat lucrările de asfaltare Staţii de autobuz şi treceri noi de pietoni în Făclia şi Saligny

ro

03 Nov, 2016 00:00 2207 Marime text
Deşi temperaturile de afară ne duc cu gândul la iarnă, comuna Saligny înfloreşte în acest sezon mai mult ca niciodată. Planurile primarului Ion Beiu prind contur, după ce, ani la rând, administraţia locală a depus eforturi susţinute pentru a construi şi a implementa proiecte menite să dezvolte frumoasa comună constănţeană.
 
În aceste zile, administraţia are în vedere îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a comunei. Primăria Saligny a demarat proiectul privind amenajarea a două treceri de pietoni. Una dintre acestea va fi amplasată în localitatea Făclia şi una chiar în localitatea de reşedinţă a comunei. De asemenea, tot pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a comunei, autoritatea publică locală va demara şi un proiect privind amenajarea a două staţii noi de autobuz.
 
„Este necesară amplasarea a două noi staţii de autobuz, tocmai ca şoferii care se ocupă de cursele de transport public de persoane să nu mai oprească între staţii, încălcând legea. În plus, concetăţenii noştri din cele două localităţi aveau nevoie de multe ori să coboare în anumite zone, în spaţiile respective neexistând staţii. În urma cererilor cetăţenilor, ne-am dat seama că este imperios necesar să amplasăm aceste două noi staţii”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
 
Potrivit şefului autorităţii publice locale, cele două proiecte vor fi finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie.
 
O altă veste bună este aceea că administraţia locală a obţinut de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) decontarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor din comună, lucrări desfăşurate în ultimele luni. Banii alocaţi de MDRAP, 6 miliarde de lei, au fost deja viraţi în conturile constructorilor, Primăria achitându-şi astfel restanţele.
 
De asemenea, administraţia a fost nevoită să intervină, luna trecută, pentru repararea mai multor străzi distruse de ploile puternice care s-au abătut asupra judeţului. Străzile Salcâmilor, Frunzelor, Eroilor, Mărgăritarului, Merilor - din localitatea Ştefan cel Mare - şi Bisericii, Şcolii, Prunilor, Energiei - din localitatea Făclia - au fost printre cele mai afectate, însă au fost reparate la timp, prin eforturile administraţiei şi ale constructorilor. Reamintim că, în urma ploilor abundente, peste 45 de gospodării din comună au fost grav afectate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii