Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescari din toată ţara, uniţi-vă! Mâine ia startul prima ediţie a Festivalului Pescarilor, la Eforie

ro

25 Jun, 2015 00:00 2782 Marime text
Prima ediţie a Festivalului Pescarilor, de la Eforie, se pregăteşte să ia startul. De mâine şi până duminică, 28 iunie, Primăria Eforie se va afla în mijlocul unui eveniment organizat pentru prima dată în staţiunile de pe litoral. Anul acesta, urmează să aibă loc două ediţii ale aceluiaşi eveniment, următoarea fiind programată pentru luna septembrie. Festivalul Pescarilor se doreşte a fi o campanie de promovare a pescuitului pe litoral şi reprezintă miza unui proiect în valoare de peste un milion de lei, finanţat, în întregime, de Uniunea Europeană.

Evenimentul se va derula pe parcursul a trei zile, timp în care în prim-plan se va afla activitatea de pescuit la nivel local. „Festivalul include concursuri de pescuit sportiv, seminarii cu specialişti din domeniul pescuitului, protecţiei şi conservării resurselor naturale, o expoziţie, degustări şi concursuri gastronomice şi diverse activităţi educative. Cum guvidul este peştele preferat şi la mare căutare de pescarii amatori de pe litoral, am stabilit că acţiunea se va organiza după perioada de prohibiţie“, au declarat reprezentanţii Primăriei Eforie. De la eveniment nu vor lipsi concertele şi spectacole de dansuri tradiţionale specifice zonei Dobrogei, cu atât mai mult cu cât, în aceeaşi perioadă, Primăria Eforie este partener în organizarea celei de-a treia ediţii a Festivalului de folclor „Cânt şi joc pe plai dobrogean“, alături de Primăria comunei Tuzla.
 
Concret, Festivalul Pescarilor de la Eforie îşi propune nu doar efectuarea unei campanii de informare la nivel naţional cu privire la pescuit, ci şi realizarea unui studiu privind importanţa pescuitului pentru comunitate. Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.251.680,80 de lei, din care cheltuielile eligibile reprezintă 1.009.420 de lei. Consiliul Local Eforie a alocat 429.000 de lei pentru cheltuielile de promovare a proiectului „Festivalul Pescarilor - Eforie“, proiectul derulându-se în baza contractului de finanţare nerambursabilă nr. 394/04.12.2014, prin „Programul Operaţional pentru pescuit 2007-2013“. Proiectul se derulează pe o perioadă de zece luni, având ca termen de finalizare luna septembrie a acestui an.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii