Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările la şcoala nouă din Viişoara au început. Reabilitarea străzilor, un alt proiect pe cale să pornească la Cobadin

ro

12 Nov, 2015 00:00 2282 Marime text


Ca orice bun gospodar, primarul comunei Cobadin încearcă să valorifice fiecare zi în care vremea este încă prielnică lucrărilor de exterior. Iar primarul Cristian Telehoi chiar nu se poate plânge că nu are de lucru. În comuna Cobadin, una dintre cele mai mari unităţi administrative de pe raza judeţului, sunt în derulare o mulţime de lucrări menite să aducă localnicilor confort.
 
Astfel, în aceste zile, se lucrează cu toate forţele la noua şcoală din satul Viişoara. „Am întâmpinat mici probleme la desfiinţarea vechii clădiri, dar, în acest moment, terenul a fost curăţat şi s-a trecut la lucrul efectiv. Acum se lucrează din plin la fundaţia noii şcoli şi sperăm ca până la venirea gerului să reuşim să finalizăm fundaţia. După aceea, în funcţie de vreme, vom continua“, a precizat, pentru ZIUA în judeţ, primarul Cristian Telehoi.
 
„Licitaţia a fost câştigată de Setconstruct SRL, din Constanţa, valoarea lucrării este de aproximativ 2,5 milioane de lei, fără TVA, iar proiectul va fi sprijinit cu bani de la Ministerul Dezvoltării. După finalizarea lucrărilor, în jur de 200 de elevi vor beneficia de o şcoală nouă, modernă, cu dotări de ultimă generaţie. Noua clădire va fi dotată cu toate cele necesare şi va avea o suprafaţă utilă mai mare decât imobilul vechi. Şcoala va avea grupuri sanitare, centrală termică, săli de clasă, magazii, cancelarie şi o suprafaţă construită mult mai generoasă decât vechea clădire“, a mai declarat primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi.

Drumurile comunale, o problemă pe cale să se rezolve

Pentru că este o comună mare, cu cinci sate arondate şi, implicit, cu o suprafaţă considerabilă de drumuri, în jur de 150 de kilometri, în Cobadin, drumurile au reprezentat întotdeauna o problemă. În ultimii ani, starea şoselelor a fost agravată de traficul greu care a fost deviat în timpul lucrărilor de renovare la podul de la Agigea.
 
Astfel, în acest moment, pe raza comunei Cobadin se derulează trei proiecte ce vizează drumurile: este vorba despre asfaltare, pietruire şi plombări asfaltice. „Pe Măsura 7.2, fosta Măsură 322, vorbim de covor asfaltic pentru aproximativ 6,5 km de străzi în Cobadin şi 1,5 km în Viişoara. Cu bani de la bugetul local, realizăm pietruirea drumurilor cu precădere în satul Viişoara. Este vorba despre aproximativ 4 kilometri. Şi pentru că ne apropiem de sezonul rece şi este ştiut faptul că iarna starea drumurilor se deteriorează mai mult, am luat decizia ca unele drumuri deja afectate să fie plombate, în caz contrar, la primăvară, riscam să avem adevărate cratere în şosele. Astfel, până la începutul acestei săptămâni, au fost plombări asfaltice pe aproximativ 2.560 mp de drumuri“,  a conchis primarul Cristian Telehoi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii