Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Saligny se va construi şi o capelă mortuară În linie dreaptă pentru construcţia căminului cultural de la Ştefan cel Mare (document)

ro

06 Aug, 2015 00:00 2590 Marime text
În comuna Saligny, investiţiile nu stau pe loc. După desemnarea câştigătorului licitaţiei pentru construirea căminului cultural de la Ştefan cel Mare, la şedinţa ordinară de Consiliu Local de luna trecută, aleşii locali au votat aprobarea proiectului tehnic privind construirea unei case mortuare la Saligny. Investiţiile de acest fel sunt necesare, înfiinţarea de astfel de construcţii fiind cerută de Uniunea Europeană. Construcţii similare se construiesc în prezent şi la Limanu sau la Ciocârlia.
 
Revenind însă la construirea căminului cultural din satul Ştefan cel Mare, o firmă din Constanţa, a obţinut contractul pentru realizarea obiectivului din comuna Saligny. Potrivit informaţiilor publicate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, trei firme au participat la licitaţia organizată pentru realizarea acestui proiect. În urma selecţiei de oferte, câştigătoare a fost desemnată SC Nimada SRL, din Constanţa, cea care s-a ocupat, printre altele, şi de realizarea parcului din Techirghiol. Lucrările se ridică la suma de 1.506.162,01 lei fără TVA. Valoarea estimată a achiziţiei este de 1.771.011 lei fără TVA. Proiectul prevede construirea unui cămin cultural în satul Ştefan cel Mare, iar cheltuielile includ şi organizarea de şantier, racordurile şi amenajările exterioare.
 
„A fost o perioadă mai dificilă cea în care ne-am aflat şi nu ne-am putut gândi încă la proiecte noi. Am aşteptat mai multă vreme ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa pentru construcţia căminului cultural în localitatea Ştefan cel Mare, dar, pentru că nu mai primim bani prin Consiliul Judeţean, ne-am văzut în situaţia să facem singuri acest proiect de amploare pentru comuna noastră“, a declarat primarul comunei Saligny, Ion Beiu. „Investiţia pentru acest obiectiv este extrem de necesară, ţinând cont de faptul că locuitorii nu au posibilitatea unei alternative în materie de activitate culturală“, a încheiat primarul Ion Beiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii