Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mandat nou, se asortează un… sediu nou Clădirea noii primării din Saligny este gata. Urmează sfeştania

ro

23 Jun, 2016 00:00 2324 Marime text


În timp ce în România şi chiar şi în judeţul Constanţa mai sunt localităţi unde o stradă interioară asfaltată este un lucru rarisim, la Saligny se asfaltează, dintr-un foc, 27 de kilometri de drumuri. Proiectul în cadrul căruia se derulează aceste lucrări vizează asfaltarea tuturor străzilor din localitate. Vorbim, aşadar, despre 18 kilometri de drumuri la Saligny, şapte la Făclia şi peste doi kilometri la Ştefan cel Mare.
 
Primarul Ion Beiu, care a fost reconfirmat în funcţie la scrutinul din 5 iunie, spune că lucrările de amploare sunt în toi. Lucrările de la drumuri merg. Deocamdată se pregăteşte terenul, se terasează. La începutul lunii iulie începe asfaltarea propriu-zisă. Maşina care toarnă asfalt se aduce din Ungaria, astfel că, înainte să vină, trebuie să aibă tot terenul pregătit“, a explicat primarul Ion Beiu.
 
Proiectul, care ar urma să fie finalizat până la sfârşitul anului 2017, se derulează în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi are o valoare de aproximativ 28 de milioane de lei. MDRAP a pus deja la dispoziţia Primăriei Saligny patru milioane de lei, pentru demararea lucrărilor. Străzile vor avea două straturi de piatră şi unul de asfalt, pentru care va fi dată şi o garanţie de cinci ani. „Sperăm ca anul acesta să finalizăm trei sferturi din lucrare, iar diferenţa să o putem termina chiar mai repede decât este prevăzut în contract“, au afirmat reprezentanţi ai autorităţii locale.


 
Un alt proiect derulat de autoritatea publică locală este finalizat. Vorbim de modernizarea sediului Primăriei Saligny. S-au făcut deja ultimele finisaje, s-au montat caloriferele, mobilierul. Investiţia se ridică la 600.000 de lei. De asemenea, aici urmează să se facă şi mai multe locuri de parcare, amenajate în incinta proprietăţii. „Încă nu ne-am mutat în noul sediu. Vrem să facem o sfeştanie, dar asta după ce «intrăm» puţin şi în sediu. Facem şi aici câteva schimbări. Vrem să văruim exteriorul construcţiei vechi la fel ca cea nouă, să mai schimbăm ce este vechi. După sfeştanie, ne vom muta şi în sediul nou“, a declarat primarul Ion Beiu.
 
Nu mai puţin important, în comună, administraţia publică locală intenţionează ca, anul acesta, să găsească fonduri pentru amenajarea unei săli moderne de sport şi a unui teren de sport.

În altă ordine de idei, locuitorii din Făclia se vor bucura în curând de noul cămin cultural, care este aproape gata.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii