Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În centrul localităţii Siminoc va apărea un parc! Tinerii din Murfatlar ar putea primi câte un apartament

ro

17 Nov, 2016 00:00 4801 Marime text
Pe agenda administraţiei oraşului Murfatlar se află proiectul privind introducerea reţelelor de alimentare cu gaze. Pentru că proiectul a fost aprobat în urmă cu câteva luni de către consilierii locali, în această perioadă se desfăşoară expertizele tehnice pe teren, precum şi căutări pentru identificarea unei firme care să se ocupe de lucrări. Imediat ce documentaţia va fi gata, administraţia locală va demara procedura de organizare a unei licitaţii publice, urmând să fie desemnată o firmă care să se ocupe de lucrările de introducere a ţevilor în subteran.
 
„De foarte mulţi ani, locuitorii municipiului se plâng că, deşi trăiesc într-un oraş destul de mare, nu au acces curent la gaze. Astfel, am considerat că este necesară conectarea municipiului la o reţea de alimentare cu gaze şi am propus acest proiect într-o şedinţă de Consiliu Local. Oamenii abia aşteaptă să se branşeze, ceea ce este şi normal, având în vedere că aceste costuri sunt mai ieftine decât alimentarea pe bază de lemne. Costurile desfăşurării lucrărilor au fost aprobate, prin urmare, trebuie să trecem la treabă. Aşteptăm însă să se finalizeze expertizele tehnice, ca să putem vedea de unde legăm această reţea”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul municipiului Murfatlar, Valentin Saghiu.
 
În atenţia administraţiei locale se află şi proiectul privind construirea unor blocuri de tip ANL pentru tinerii originari din comună, dar care vor o locuinţă proprie, dorind să se mute de lângă părinţi. Primul bloc ar putea fi gata în această primăvară, întrucât constructorii finisează deja interioarele acestuia. În acest imobil ar urma să existe 24 de apartamente, toate fiind dotate cu grupuri sanitare proprii, bucătării şi dormitoare. Unele dintre aceste apartamente noi vor fi dotate chiar şi cu câte două dormitoare şi o cameră de zi, totul pentru ca tinerii să nu mai migreze dinspre Murfatlar spre Constanţa. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, tinerii care vor să înceapă o nouă viaţă într-una dintre locuinţele puse la bătaie au depus până acum la sediul Primăriei Murfatlar peste 100 de cereri.
 
Pe agenda administraţiei locale se află şi proiectul privind modernizarea a 39 de străzi şi drumuri din subordinea administraţiei. 13 dintre aceste străzi se află numai în satul Siminoc, în timp ce restul de 26 se află în localitatea de reşedinţă a oraşului Murfatlar. Muncitorii au început deja excavaţiile, după care urmează umplerea cu piatră a găurilor create. Până la finalul anului, echipele de constructori şi-au propus să toarne rigolele de scurgere şi să monteze bordurile, urmând ca procedura propriu-zisă de asfaltare să se desfăşoare abia anul viitor. Lucrările de modernizare a principalelor artere din Murfatlar şi Siminoc au fost câştigate de societatea Telor Invest SRL, cu sediul în Sectorul 6 din Bucureşti.
 
Administraţia are în plan şi înfiinţarea unui parc chiar în apropiere de centrul satului Siminoc. Viitoarea oază verde va fi amplasată pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii