Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalizarea proiectelor europene, prioritatea 0 Peste 1.000 de daruri, distribuite copiilor şi bătrânilor din Techirghiol

ro

10 Dec, 2015 00:00 4059 Marime text


Spiritul sărbătorilor de iarnă ne-a cuprins deja, vrând-nevrând. Pentru mulţi, este momentul de bilanţ, momentul în care ne uităm în urmă şi vedem ce am realizat anul acesta şi câte mai avem de făcut în anul care se apropie cu paşi repezi.
 
Primăria Techirghiol îşi doreşte să aducă, de sărbători, un strop de fericire în sufletele locuitorilor oraşului. Astfel, Primăria oraşului, împreună cu membrii Consiliului Local, a pregătit mai multe pachete atât pentru copii, cât şi pentru persoanele defavorizate.
 
„Nu am uitat nici acum, cum nu am uitat nici în alţi ani persoanele cărora merită să le dăruim ceva de sărbători. Noi preţuim aceşti oameni, de aceea am pregătit 800 de pachete cu dulciuri pentru copii, în valoare de aproximativ 30 de lei fiecare, şi 300 de pachete pentru persoanele defavorizate. Aceste pachete sociale sunt fiecare în valoare de aproximativ 40 de lei“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ,  viceprimarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.
 
Oraşul se află în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. Potrivit viceprimarului cu atribuţii de primar, Iulian Soceanu, în aceste zile se instalează decoraţiunile specifice acestei perioade în zona falezei din oraş, lumini care vor îmbrăca oraşul în haine de sărbătoare. Acesta a precizat că decoraţiunile utilizate vor fi aceleaşi de anul trecut tocmai pentru a nu cheltui alţi bani din bugetul local, bani care ar putea fi folosiţi în alte proiecte.


 
La capitolul obiective îndeplinite, dar şi planuri pentru 2016, actualul şef al autorităţii publice locale a mai spus că prioritatea zero vizează finalizarea proiectelor din fonduri europene, adică modernizarea unor străzi din oraş şi amenajarea Grădinii Botanice, proiecte iniţiate de primarul Adrian Stan.
 
„În legătură cu modernizarea iluminatului public,  am renunţat la achiziţionarea de instalaţii de iluminat specific iernii şi am cumpărat lămpi pentru îmbunătăţirea iluminatului public, care fac economie şi care le vor înlocui pe cele vechi“, a spus adjunctul primarului din Techirghiol, Iulian Soceanu.  Totuşi, ca urmare a cererilor locuitorilor din Techirghiol, viceprimarul a anunţat ieri că zona centrală – Faleza, va îmbrăca zilele următoare straie luminoase de sărbătoare.
 
În egală măsură, primăria şi-a propus ca  iluminatul public din Techirghiol să fie modernizat pe următoarele străzi: Dimitrie Cantemir, Ion Creangă, George Enescu, Câmpinei, Vasile Lupu, Alexandru Puşkin, Ovidiu, dar şi pe bulevardul Victoriei. Investiţia, din bugetul local, se va ridica la peste 50.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 10 Dec, 2015 10:45 atr. Traian e prost iluminata !