Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fericire în dar, de sărbători Prioritate pentru 2016, la Nicolae Bălcescu - reabilitarea tuturor străzilor

ro

03 Dec, 2015 00:00 3031 Marime text


Anul viitor aduce proiecte ambiţioase în comuna Nicolae Bălcescu. Reprezentanţii autorităţii publice locale au în vedere un program pentru reabilitarea tuturor străzilor, modernizarea sediului Primăriei, dar şi finalizarea cu succes a proiectelor demarate în acest an.
 
„Pentru la anul, avem de finalizat proiectele în curs, precum baza sportivă, unde s-a amenajat terenul, s-au turnat betoanele pentru peluze, urmând să se facă împrejmuirea şi gazonul. Întreaga investiţie a fost realizată din fonduri guvernamentale şi s-a ridicat la o valoare de două milioane de lei“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
 
Un alt proiect care aşteaptă să fie finalizat în anul care urmează este Centrul social „Sfântul Pantelimon“. Construcţia a fost începută de mai mult timp, iar în acest moment, lucrările au ajuns deja la acoperiş. Practic, după montarea acoperişului vor urma finisajele interioare, iar centrul îşi va putea deschide porţile pentru copiii din familii fără posibilităţi financiare. Conform gospodarului-şef de la Nicolae Bălcescu, lucrările de la centrul social vor fi terminate la jumătatea anului viitor. Aceeaşi dată este programată şi pentru finalizarea noii baze sportive din localitate.

„60% dintre străzile comunei vor fi asfaltate la anul“

La capitolul obiective îndeplinite, administraţia locală se poate mândri cu asfaltarea drumului comunal DC 58, proiect finanţat prin fonduri europene. „60% dintre străzile comunei vor fi asfaltate la anul. Cam 40% din ce înseamnă deja drumuri în comună s-a reabilitat deja. Asta înseamnă că, la anul, vom avea de asfaltat şi modernizat toate străzile care aparţin de comuna noastră, cu fonduri ce vor proveni de la bugetul local“, a explicat primarul Viorel Bălan.
 
Dar pentru că sărbătorile de iarnă, cea mai frumoasă perioadă din an, sunt aproape, aleşii locali le-au pregătit mici surprize copiilor şi bătrânilor, ca în fiecare an. Astfel, de Sfântul Nicolae, fiecare copil va primi în dar dulciuri, în valoare de 20 de lei, iar pensionarii, câteva alimente de strictă necesitate, precum zahăr, ulei sau făină, tot în valoare de 20 de lei.
 
Şi pentru a nu face diferenţe, administraţia publică locală a decis că toţi elevii merită daruri de la Moş Nicolae. „Începând de la cel mai mic pui de grădiniţă şi până la cei care anul acesta termină liceul, cu toţii vor primi dulciuri din partea noastră. În fond, toţi sunt copii şi chiar şi noi, adulţii, ne bucurăm de această perioadă frumoasă din an“, a adăugat primarul.
 
Conducerea administraţiei publice locale a mai anunţat că, de sărbători, centrul comunei va deveni un mic orăşel al copiilor. Astfel, acesta va fi amenajat cu o sanie, lumini de sărbători în diverse culori şi câţiva brăduţi. De Crăciun, atât părinţii, cât şi cei dornici să intre în spiritul sărbătorilor sunt invitaţi să participe la o serbare la Căminul Cultural, organizată de copii, prilej cu care le vor fi oferite sucuri şi prăjituri.
 
Alexandru Vlădescu este student al Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism, Universitatea „Ovidius“ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii