Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu voluntariat sau cu susţinerea ANL Noi locuinţe prind viaţă în comuna Cumpăna

ro

28 Sep, 2017 00:00 1964 Marime text
Comuna constănţeană Cumpăna constituie o dovadă a faptului că implicarea permanentă a administraţiei publice locale asigură dezvoltarea comunităţii pe toate palierele.
 
Pe lângă aspectele ce ţin de dezvoltarea comunei Cumpăna, reprezentanţii administraţiei locale nu omit aspectele ce ţin de partea socială a comunităţii, iar asigurarea de locuinţe reprezintă una dintre preocupări. Primarul comunei, ec. Mariana Gâju, a recunoscut că la Primărie sunt multe cereri pentru acordarea unei locuinţe. O mână de ajutor în această problemă a comunităţii vine de la o organizaţie nonguvernamentală.
 
„În parteneriat cu Habitat for Humanity România, se lucrează la construirea unor locuinţe ieftine şi decente pentru familiile care nu au reuşit să-şi ridice un acoperiş deasupra capului şi au depăşit vârsta până la care ar fi putut beneficia de un spaţiu locativ prin ANL“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, şefa administraţiei publice locale din Cumpăna.
 
Mariana Gâju a precizat că se munceşte pentru ridicarea a opt locuinţe cvaduplex, de care vor beneficia 16 familii. „La sfârşitul lunii septembrie sperăm să fim gata, iar aceste familii să intre în casă. Familiile au fost selectate conform regulilor stabilite de ONG. Acestea trebuie să aibă serviciu, să poată achita o chirie modică, lunară, pe 25 de ani, să facă peste 1.000 de ore de voluntariat pentru a-şi construi casa, să aibă copii, să nu aibă proprietăţi etc. Eu mă bucur că avem un partener de nădejde, care are încredere în noi“, a conchis primarul localităţii Cumpăna. 

Locuinţe şi pentru tinerii comunei 

 În paralel, tinerilor comunei Cumpăna li se pregătesc alte cămine, ce vor fi construite prin Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL). Primarul Mariana Gâju a declarat: „Suntem la etapa a treia şi am avut deja vizita reprezentanţilor ANL, care au venit să verifice amplasamentul. Practic, au venit în teren pentru a vedea dacă cele scrise de noi în proiect există, şi mă refer la utilităţi - reţea de apă şi canalizare, reţea de energie electrică, adică infrastructura este realizată. Aşadar, alte 64 de apartamente ANL se vor construi în primăvara anului viitor“.
 
„Sperăm ca aceste unităţi locative ANL vor fi realizate rapid şi ca, de data aceasta, să nu treacă cinci ani până când le vom finaliza, cum a fost în perioada anterioară“, a subliniat primarul comunei Cumpăna.
 
Investiţia se va face pe strada Vasile Pârvan nr. 1E, pe un teren de 5.600 de metri pătraţi şi în regim de înălţime S+P+3E. Primarul comunei, ec. Mariana Gâju, a discutat cu reprezentanţii ANL Bucureşti şi cu proiectanţii pentru demararea lucrării. „Urmează să predăm terenul, să reactualizăm studiul de fezabilitate şi să se demareze procedurile de licitaţie de către ANL Bucureşti în vederea desemnării constructorului care va realiza proiectul“, a concluzionat şefa administraţiei publice locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii