Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu fonduri proprii şi de la CJC Şcoala din comuna Topalu va beneficia de investiţii

ro

28 Sep, 2017 00:00 2533 Marime text
După o vară plină de evenimente importante, reprezentanţii administraţiei publice locale din Topalu continuă proiectele menite să transforme comuna într-o localitate europeană.
 
Seria evenimentelor culturale desfăşurate cu sprijinul Primăriei Topalu nu s-a încheiat. Astfel, în perioada 4 - 6 octombrie se va desfăşura Festivalul Naţional „Dan Moisescu“. „Pe data de 4 octombrie va avea loc preselecţia, la Cernavodă, iar pe 5 şi 6 octombrie se va derula concursul propriu-zis, la Topalu. Este a 21-a ediţie şi va reuni 15 concurenţi. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, care asigură şi premiile, în parteneriat cu Primăria Topalu şi Centrul de Creaţie şi Cultură Constanţa“, a declarat primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
şi cum infrastructura este esenţială în orice localitate, în paralel, administraţia publică locală Topalu lucrează la inventarierea stâlpilor pentru proiectul ce vizează modernizarea sistemului de iluminat public în comună, în valoare totală de 452.098,98 de lei. După cum ne-a confirmat primarul comunei, Valentin Stanciu, întreaga sumă va fi alocată de Ministerul Dezvoltării, prin PNDL. „În paralel, ne bucurăm că Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa lucrează la asfaltarea drumului judeţean care traversează localitatea noastră“, a afirmat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Topalu.

Investiţii în tânăra generaţie  

Preocupările administraţiei locale sunt multiple, dar grija pentru tânăra generaţie este permanentă. Astfel, primarul Valentin Stanciu a ţinut să menţioneze: „Vom construi la şcoală o nouă sală de clasă, pentru că introducerea clasei pregătitoare impune să avem spaţii suficiente“. Lucrările urmează să fie demarate, iar cheltuielile vor fi suportate din fonduri proprii alocate de din bugetul local, dar şi cu bani de la Consiliul Judeţean Constanţa, ca urmare a sumelor defalcate care se distribuie tuturor unităţilor administrativ-teritoriale.
 
„Sperăm ca, în maximum o lună, să începem lucrările de extindere a şcolii, pentru că avem deja studiul de fezabilitate şi urmează să discutăm cu constructorul pe marginea proiectului. Avem deja alocată suma de peste două miliarde de lei unităţii de învăţământ pentru această lucrare, care va costa în jur de patru miliarde de lei vechi. Cel mai probabil, anul viitor vom definitiva lucrările, plus dotarea corespunzătoare, cu tot ce trebuie“, a declarat primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
De asemenea, la aceeaşi unitate de învăţământ preuniversitar urmează să fie înlocuit întreg acoperişul. „Am adus un expert, a făcut expertiza şi urmează să înlocuim acoperişul la tot corpul“, a adăugat şeful administraţiei publice locale din comuna Topalu. Beneficiarii acestor investiţii vor fi cei aproximativ 140 de elevi, precum şi cadrele didactice care predau aici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii