Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii decid la ce lucrări vor participa beneficiarii de ajutor social din comuna Saligny (document)

ro

25 Jan, 2018 00:00 1965 Marime text
Pentru prima dată în acest an, consilierii locali din comuna Saligny au fost convocaţi, astăzi, de către primarul Ion Beiu, în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi au fost incluse, spre dezbatere şi aprobare, 13 proiecte de hotărâre. Spre deosebire de alte administraţii publice locale din judeţ, la Saligny am constatat că proiectele de hotărâre ce urmează a fi dezbătute şi aprobate în şedinţa Consiliului Local sunt postate pe site-ul Primăriei cu zece zile înainte, tocmai pentru a se putea informa oricine este interesat, nu doar aleşii locali.
 
Astfel, consilierii vor supune la vot următoarele proiecte: aprobarea planului de evacuare în situaţii de urgenţă; aprobarea Regulamentului Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a schemei de înştiinţare. Rămânem în „sfera urgenţelor“ şi constatăm că aleşii din Saligny vor aproba şi Planul de Analiză şi Acoperire a Riscurilor din comuna lor. Nici situaţiile în care apar incendiile nu au fost omise. Astfel, consilierii vor supune la vot un proiect de hotărâre privind modul de organizare a apărării împotriva incendiilor, precum şi unul care vizează reglementarea lucrului cu foc deschis.

Preţuri actualizate pentru închiriere şi concesiune 

Tot astăzi, consilierii locali din Saligny supun la vot proiectul de hotărâre privind însuşirea şi aprobarea inventarului domeniului public. De interes pentru persoanele fizice sau juridice care deţin bunuri închiriate sau în concesiune va fi, desigur, proiectul prin care aleşii vor stabili actualizarea preţurilor pentru concesiuni şi închirieri pe anul în curs.
 
În altă ordine de idei, raportul de evaluare a secretarului unităţii administrativ-teritoriale va primi sau nu girul consilierilor. şi pentru că prevederile legale în vigoare impun celor care primesc ajutor social să efectueze în schimbul banilor un număr de ore de activităţi în folosul comunităţii, iată că, în prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local Comunal Saligny, aleşii vor supune la vot „Planul de acţiuni de interes local pentru repartizarea orelor de muncă beneficiarilor de ajutor social“.
 
Conform atribuţiilor care-i revin potrivit legii, primarul comunei Saligny, Ion Beiu, a propus ca beneficiarii de ajutor social să participe, pe parcursul acestui an, la acţiuni de tăiat iarba de pe domeniul public şi privat al comunei, la decolmatări podeţe şi traversări şanţuri de drenaj, la igienizarea clădirilor şi a instituţiilor - cămine culturale, dispensare, grădiniţă, precum şi la tăiat lemne.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii