Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Topraisar se îmbogăţeşte cu un nou parc

ro

04 Sep, 2014 00:00 3626 Marime text
Comuna Topraisar va avea un nou parc. Primăria şi Consiliul Local ale localităţii au început de ceva vreme demersurile pentru înfiinţarea unui parc în comună.

La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus deja memoriul de prezentare a proiectului. „Parcul se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi, totodată, mai multor tipuri de activităţi. Astfel varianta aleasă propune un parc în stil mixt cu alei atât sinuoase cât şi drepte pentru promenadă, cu spaţii gazonate şi spaţii unde vor fi plantate flori, dar şi arbuşti, care vor înfrumuseţa aleile parcului“, susţine primarul Gheorghe Stelian. Potrivit planului parcului, acesta va fi prevăzut şi cu un loc de joacă special amenajat pentru cei mici. Tobogane pentru copii mai mari, dar şi mai mici, leagăne, balansoare, dar şi o mare groapă cu nisip vor asigura distracţia celor mai mici locuitori din Topraisar.

Desigur, nu va lipsi nici mobilierul urban - băncuţele din lemn vor fi presărate în tot parcul. Iluminatul va fi de asemenea unul modern, fiind asigurat de lumina unor leduri alimentate fotovoltaic, astfel încât sistemul să asigure şi economia faţă de sistemele clasice. Instalaţiile de irigare vor fi automatizate. „Parcul se va situa chiar la intrare în comună, dinspre Constanţa, şi va fi ridicat pe un teren viran, în prezent neutilizat. Parcul va fi mai mult decât binevenit, mai ales că acea zonă este în continuă dezvoltare, noi construcţii şi locuinţe fiind ridicate în apropiere“, a mai spus primarul Gheorghe Stelian.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii