Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Topraisar îşi poate continua investiţiile Se va finaliza lucrarea de la reţeaua de apă şi canalizare din satul Potârnichea

ro

03 Apr, 2014 00:00 3452 Marime text
topraisar, drum tehnologic, retea apa si canalizare, gheorghe stelianSatul Potârnichea arondat comunei Topraisar este tot mai aproape să devină o comună modernă.

„Am terminat contractul de finanţare pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. Proiectul este finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice“. Potrivit primarului comunei, Gheorghe Stelian, proiectul a fost demarat în anul 2008 prin Hotărârea de Guvern 577 şi se aştepta finanţarea Guvernului. „Până la această dată, lucrările au fost realizate în proporţie de 60%. Executivul trebuia să ne trimită banii pe o factură emisă de constructor anul trecut, în valoare de 300.000 de lei“, spune şeful administraţiei locale din Topraisar.

topraisar, drum tehnologic, retea apa si canalizare, gheorghe stelian

De asemenea, aleşii locali din comună speră ca lucrările deja începute în comună să fie finalizate cu succes în termenul stabilit. Este vorba despre reabilitarea drumului tehnologic de 12 kilometri destinat utilajelor agricole. Pentru acest proiect au fost demarate lucrările, iar gospodarul-şef speră ca recepţia să se facă la termenul stabilit - luna septembrie. Până la momentul continuării lucrărilor, fuseseră pietruiţi primii 3-4 kilometri din drumul de exploatare agricolă, reabilitarea drumului fiind sistată din cauza vremii nefavorabile. Cele 1,5 milioane de euro necesare acestei investiţii provin din fonduri europene, prin măsura 125, însă 20% din valoarea proiectului trebuie acoperită de administraţia locală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii