Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul pentru Tineret, un proiect de succes la Mihail Kogălniceanu

ro

15 Oct, 2015 00:00 2776 Marime text

 
Cei mai talentaţi copii din Mihail Kogălniceanu sunt aşteptaţi la preselecţii pentru a deveni următoarele stele ale muzicii. Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 15.00, elevii din Mihail Kogălniceanu care au vârste cuprinse între 6 şi 14 ani sunt aşteptaţi la preselecţiile ce vor avea loc la şcoala nemţească.
 
Bogdan Oancea, coordonatorul artistic al acestui program, intenţionează să acceseze o finanţare prin Centrul Cultural Judeţean, cu bani de la CJC, pentru formarea acestor copii şi pentru participarea la viitoarele festivaluri, evenimente, unele chiar internaţionale. Deocamdată, sâmbătă, vor avea loc preselecţii pentru cei mai talentaţi copii din Mihail Kogălniceanu. Nu se percepe nicio taxă, este doar o testare a aptitudinilor fiecăruia. Vor fi formate grupuri corale, dar se vor căuta şi talente aparte în muzică populară şi uşoară“, a explicat primarul Ancuţa Belu. Astfel, Primăria Mihail Kogălniceanu pune la cale acest proiect cultural pentru copii în parteneriat cu Asociaţia Culturală Alegria.
 
În altă ordine de idei, primarul localităţii, Ancuţa Belu, a declarat că, după mai multe luni de piedici, Centrul pentru Tineret a reintrat în circuitul local. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa a demarat încă din anul 2012 implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Mihail Kogălniceanu, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret“.
 
Lucrările la noul centru dedicat tinerilor din comuna Mihail Kogălniceanu au fost demarate în urmă cu aproape doi ani şi constau în amenajarea, pe o suprafaţă de 2.893 de metri pătraţi, a unui spaţiu care va fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii, deservind peste 3.500 de persoane. „După ce Zona Metropolitană a finalizat proiectul «Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Mihail Kogălniceanu, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret», aşa cum prevede protocolul, terenul şi clădirea au revenit beneficiarului, adică localităţii Mihail Kogălniceanu. Săptămâna trecută am făcut recepţia lucrărilor. Suntem foarte mulţumiţi de cum s-au derulat lucrările şi de cum arată acum una dintre clădirile emblematice ale comunei“, a conchis primarul Ancuţa Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii