Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Tineret şi After school-ul, finalizate La Mihail Kogălniceanu a început un nou program de asfaltare

ro

12 Nov, 2015 00:00 3324 Marime text


Imaginea comunei Mihail Kogălniceanu se schimbă de la o zi la alta. În timp ce în cursul acestui an au fost finalizate Centrul after school şi Centrul pentru tineret, două investiţii de anvergură care contribuie la creşterea nivelului educaţional, în paralel, şefa administraţiei publice locale, Ancuţa Belu, a încercat să răspundă şi nevoilor comunităţii, iar starea drumurilor a reprezentat întotdeauna o problemă stringentă.
 
De aceea, şi în acest an, au fost lansate o serie de proiecte de asfaltare derulate cu bani de la bugetul local. „Chiar în aceste zile, am demarat lucrările de asfaltare a străzii Pandurului. Vom lucra atâta timp cât ne va permite vremea“, a precizat primarul Ancuţa Belu.


 
Însă obiectivul prioritar al primarului din Mihail Kogălniceanu îl reprezintă atragerea de fonduri europene nerambursabile. „Bugetul Primăriei este insuficient pentru toate nevoile noastre, iar fondurile europene reprezintă un sprijin pentru noi, de aceea încercăm în permanenţă să atragem noi fonduri. Chiar acum ne pregătim să depunem un proiect pentru asfaltare. Este vorba despre aproximativ opt kilometri de drumuri comunale. Sperăm ca proiectul nostru sa fie declarat eligibil şi să obţinem finanţarea“, a precizat primarul Ancuţa Belu.
 
În altă ordine de idei, comuna se poate lăuda cu un număr considerabil de copii, iar orice nouă unitate de învăţământ este binevenită. Dovadă stă succesul de care s-a bucurat Centrul after school inaugurat de curând. De aceea, pentru a răspunde nevoilor actuale, primarul Ancuţa Belu şi-a propus să construiască o grădiniţă cu program prelungit. „Deja am făcut proiectul, care a fost trimis spre finanţare. Ne dorim şi sperăm să fim declaraţi eligibili şi finanţabili“, a precizat şefa administraţiei publice locale din Kogălniceanu.


 
Primăria şi Consiliul Local Mihail Kogălniceanu au în vedere şi alte proiecte, însă iarna care se apropie reprezintă un impediment, întrucât pe ger sau pe ploaie este imposibil să execuţi lucrări de exterior, fie de asfaltare, fie de pietruire. „Toate lucrările care vor fi sistate pe perioada iernii le vom relua din primăvară, imediat ce vremea ne va permite“, a conchis primarul Ancuţa Belu.     
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii