Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce studii şi profesii au aleşii locali din CL Grădina

ro

11 Aug, 2016 00:00 2703 Marime text
Alegerile locale desfăşurate în luna iunie au permis formaţiunilor politice să îşi înlocuiască reprezentanţii din consiliile locale, motivele care au determinat schimbările fiind încă „informaţii clasificate“ pentru opinia publică. O fi bine, o fi rău, rămâne de văzut, în funcţie de activitatea pe care o vor derula consilierii pe parcursul primului lor mandat încredinţat de concetăţeni.
 
O primenire a Consiliului Local se constată şi în comuna Grădina. „Vinovaţi“ de asta sunt liderii PSD care, pe lângă faptul că nu au avut contracandidaţi, au decis şi „promovarea“ în premieră a unor membri de partid. Astfel, din totalul celor nouă consilieri locali PSD, patru se află la prima experienţă în administraţia publică locală. „Bobocii“ social-democraţi din CL Grădina sunt: Nicoleta Badea, Rozica Camelia Ursu, Virgil Pitran şi Bogdan Vasile Ocheşel. Pentru a avea susţinere, dar şi de la cine învăţa, PSD a decis să menţină cinci „experimentaţi“: Nicoleta Dore (cea care a obţinut şi funcţia de viceprimar), aflată la al doilea mandat, Ion Stoica (al doilea mandat), Ghionul Mustafa, Feuzi Feizula şi Constantin Daragiu, aflaţi la al treilea mandat de consilier local în cadrul CL Grădina.
 
În ceea ce priveşte etatea celor care au fost delegaţi să decidă soarta comunităţii, în Consiliul Local Comunal Grădina cel mai vârstnic ales este Constantin Daragiu (67 de ani), iar cel mai tânăr este Nicoleta Dore (34 de ani).
 
De asemenea, se poate constata faptul că există un echilibru şi în privinţa studiilor aleşilor locali din Grădina. Doi dintre consilieri sunt licenţiaţi - Nicoleta Dore şi Ghionul Mustafa -, trei au absolvit liceul - Ion Stoica, Feuzi Feizula şi Virgil Pitran, alţi trei au terminat doar opt clase - Nicoleta Badea, Rozica Camelia Ursu şi Bogdan Vasile Ocheşel, în timp ce un ales a definitivat inclusiv cursurile unei şcoli profesionale - Constantin Daragiu.
 
Inevitabil, fiind vorba despre un consiliu local din mediul rural, preocuparea principală a oamenilor, deci şi a consilierilor, vizează domeniul agricol. Aşa se face că, în actualul mandat, în componenţa Consiliului Local Grădina se regăsesc: agricultori - Bogdan Vasile Ocheşel, Feuzi Feizula, Ion Stoica şi Constantin Daragiu; un inginer agronom - Ghionul Mustafa, un mecanizator - Vergil Pitran, dar şi un gestionar - Rozica Camelia Ursu, un specialist în administraţie publică, în persoana viceprimarului comunei, Nicoleta Dore, dar şi o casnică - Nicoleta Badea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii