Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câteva zile până la demararea lucrărilor Cartierul Via din comuna Poarta Albă va fi racordat la sistemul de canalizare

ro

04 Sep, 2014 00:00 2847 Marime text
Nu mai puţin de cinci ani au trecut până când dorinţa de extindere şi reabilitare a Şcolii Generale nr. 1 din comuna Poarta Albă a trecut de la un proiect conturat doar pe hârtie, până la demararea efectivă a lucrărilor. Ritmul este „ameţitor“ de lent, consideră primarul Vasile Delicoti. „La şcoală, ritmul de lucru este bun, sperăm ca vremea să ţină cu noi cât mai mult timp.

Dar avem şi alte proiecte care se mişcă în ritmul binecunoscut României. Actualmente, suntem în faza studiului de fezabilitate pentru un proiect ce prevede construirea unei noi instituţii de învăţământ în cartierul Via. Este vorba despre o clădire complexă, compusă din şcoală generală, grădiniţă şi bibliotecă, pentru care ne propunem să obţinem fonduri europene în vederea implementării acestui proiect educaţional, care va fi depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Brăila pe Axa 3. Este un obiectiv pe care îl avem în plan de mai multă vreme, o construcţie de care este mare nevoie, mai ales că populaţia din zonă este în continuă creştere“, a declarat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.

Un alt proiect de importanţă majoră pentru comunitatea din comuna Poarta Albă este şi cel de introducere a sistemului integrat de canalizare în cartierul Via din localitatea Poarta Albă. „Investiţia cuprinde trei obiective, respectiv reţea de alimentare cu apă şi reţea de canalizare şi staţii de pompare apă uzată monobloc. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la suma de 7.538.571 de lei, fără TVA. Sperăm că înainte de începerea noului an şcolar vom putea emite ordinul de începere a lucrărilor. După mai multe luni de aşteptare, am primit chiar acum două zile avizul de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, cel pe care îl aşteptam pentru a putea începe lucrările, întrucât acestea se derulează în paralel cu cele de asfaltare derulate prin DRDP Constanţa. Sperăm ca proiectele viitoare să nu mai fie ţinute pe loc de astfel de chiţibuşării birocratice“, a declarat Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii