Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casele mortuare, în continuare în construcţie Baza sportivă din Ciocârlia, inaugurată săptămâna aceasta

ro

04 May, 2016 00:00 3195 Marime text

 
Sezonul cald aduce inaugurarea mai multor obiective în întreg judeţul Constanţa, în cadrul unor proiecte pe care autorităţile publice locale le-au demarat de mai mult timp, dar ale căror lucrări au fost oprite în perioada sezonului rece. Astfel, în comuna constănţeană Ciocârlia va fi inaugurată, în această săptămână, o nouă bază sportivă, unde tinerii comunei formate din 3.000 de locuitori vor putea juca fotbal sau baschet.
 

Alte două proiecte ale administraţiei locale sunt în plină desfăşurare. Ambele vizează construirea a două capele mortuare de 90 de metri pătraţi. „Una dintre capelele mortuare este gata. Ele sunt amplasate în localităţile Ciocârlia de Jos şi Ciocârlia de Sus. Acum trebuie efectuată pictura pe interior“, a afirmat gospodarul-şef Traian Dragomir. Ambele capele mortuare au necesitat o investiţie de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei.

 
În rest, din comuna constănţeană nu vin veşti foarte bune. Deşi este amplasată la o distanţă relativ mica de municipiul Constanţa, respectiv 30 de kilometri, localitatea nu a reuşit să se facă remarcată din cauza lipsei de finanţare. Administraţia locală avea în plan înfiinţarea unei cantine sociale, care urma să asigure, zilnic, o masă caldă pentru pensionarii comunei, dar a renunţat la acest proiect, pentru că banii sunt insuficienţi.


 
Pentru asfaltarea comunei, autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum, în ultima lună de primăvară. Reprezentanţii administraţiei susţin că nici măcar nu ştiu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Un alt proiect care s-a aflat pe agenda de lucru a autorităţilor locale din Ciocârlia în ultimele luni a primit aviz negativ pentru finanţare, iar visul frumos al sătenilor a fost spulberat.
 

„Vorbim de un proiect care urma să integreze trei elemente de bază în infrastructura comunei: asfaltarea comunei, construcţia unei cantine sociale şi organizarea unor cursuri de dans popular. Prin urmare, investiţii în domenii ca asistenţă socială, infrastructură rutieră şi cultură. Din păcate, nu s-a putut. A rămas un vis neîmplinit al administraţiei locale“, a conchis primarul comunei, Traian Dragomir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii