Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul cultural din 2 Mai, proiect cu finanţare europeană 550.000 de euro, bani de la UE pentru o nouă grădiniţă în Limanu

ro

07 Apr, 2016 00:00 3155 Marime text

 
A mai rămas doar o lună până la începerea sezonului estival, iar la Limanu, comună amplasată la malul mării, autorităţile încearcă să finalizeze lucrările înainte de venirea turiştilor.
 
Astfel, în localitatea 2 Mai, sat arondat comunei Limanu, se asfaltează trei străzi importante, şi anume Aurel Vlaicu, Portului şi Izlazului.

„Două au fost deja asfaltate, este vorba despre străzile Izlazului şi Aurel Vlaicu. Pe aleea Portului încă mai lucrăm, deoarece acolo există un canal de drenare a scurgerilor fluviale din localitatea 2 Mai“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea.

 
Tot pentru locuitorii staţiunii 2 Mai, autoritatea publică intenţionează să construiască un cămin cultural. Vechea clădire va fi reabilitată şi transformată într-un centru modern pentru tineret sau într-o sală polivalentă, ce va include şi o sală de sport. Pentru acest proiect, autoritatea publică locală condusă de Nicolae Urdea speră să obţină finanţare europeană în valoare de 550.000 de euro.
 
Un alt proiect care se află în atenţia administraţiei locale vizează construirea unei grădiniţe cu program prelungit în localitatea Limanu.

„Grădiniţa va fi amplasată la intrare în localitatea Limanu şi va avea patru săli de clasă, sală de recreere, o bucătărie modernă, cabinet medical şi toate cele necesare. Primăria Limanu a solicitat de la UE 550.000 de euro pentru viitorul spaţiu, în care cei mici vor învăţa şi se vor recrea“, a declarat gospodarul-şef Nicolae Iustin Urdea.

 
Potrivit şefului administraţiei locale, atât documentaţia pentru proiectul grădiniţei din Limanu, cât şi cea pentru proiectul căminului cultural din 2 Mai au fost deja depuse, iar reprezentanţii UE au făcut chiar şi două vizite în teren pentru a verifica unde ar urma să fie construite cele două obiective, cât de curând urmând a fi semnate şi contractele de finanţare.



Un alt obiectiv aflat pe agenda administraţiei locale reprezintă alimentarea cu gaze, proiect care ar urma să se realizeze cu bani de la bugetul local. Însă autoritatea locală mai are de lucrat la capitolul documentaţie, deoarece trebuie să obţină avize de la ENEL, RAJA sau ANRE.
 
Pe de altă parte, autorităţile locale au primit de curând o veste bună de la Tribunalul Constanţa în procesul ce are ca obiect stabilirea graniţei dintre unităţile administrativ-teritoriale Mangalia şi Limanu. Comuna Limanu a avut câştig de cauză, iar asta îi aduce în domeniul public administrat aproximativ 40 de hectare de teren, dintre care 23 de hectare sunt situate în zona Şantierului Naval Mangalia, ceea ce ar aduce venituri suplimentare la bugetul localităţii. În acest moment, administraţia locală aşteaptă să vadă dacă Primăria Mangalia va contesta decizia instanţei.
 
În altă ordine de idei, autoritatea publică locală pregăteşte un proiect prin care ar urma să se asfalteze încă opt kilometri de străzi din comună. Asta deşi este nevoie de asfaltarea a încă 20 de kilometri de străzi, însă nu sunt bani deocamdată pentru realizarea acestui obiectiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii