Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltări şi programe sociale Valentin Saghiu, primarul oraşului Murfatlar, la raport în faţa comunităţii

ro

04 May, 2016 00:00 4423 Marime text

 
Primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu, se apropie de încheierea primului său mandat în calitate de primar al oraşului. Astfel, el şi-a prezentat un raport de mandat în faţa locuitorilor oraşului Murfatlar. Redăm în cele ce urmează, integral, raportul de mandat al edilului-şef Valentin Sagihu, întocmai cum a fost scris de acesta.
 

„Pentru că primul meu mandat în calitate de primar se va încheia în curând, m-am gândit că este bine să va prezint raportul meu de activitate. În această scrisoare, îmi doresc să vă reamintesc, cu voia dumneavoastră, lucrurile pe care am reuşit să le fac împreună cu oamenii din jurul meu şi nu numai.
 
Faptul că dumneavoastră, alegătorii, aţi fost alături de mine mereu a fost un sprijin şi o inspiraţie în activitatea mea. Nu contest, întotdeauna este loc de mai bine, dar realizările noastre, după cum bine ştiţi, au fost condiţionate de banii pe care îi avem disponibili pentru investiţii, iar aceştia nu sunt întotdeauna de ajuns. Mai mult decât atât, nici într-o casă nu se rezolvă toate problemele dintr-o dată, cu atât mai greu este să rezolvi toate problemele din două localităţi: Murfatlar şi Siminoc. Mi-aţi oferit încrederea dumneavoastră acum patru ani, iar eu m-am străduit să nu va dezamăgesc şi sper că am şi reuşit acest lucru.
 
M-am concentrat pe lucrurile importante pentru dumneavoastră, dar şi pentru dezvoltarea Murfatlarului şi Siminocului. Împreună cu dumneavoastră am reuşit! Am reuşit să finalizez proiectul de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în satul Siminoc şi pe cel de extindere a sistemului de canalizare în Murfatlar. Pentru că siguranţa copiilor noştri, dar şi a noastră este extrem de importantă, am instituit pază permanentă la şcoli, Serviciul de Taxe şi Impozite, dar şi la toate punctele importante din localitate. De asemenea, am făcut un pas important în asigurarea siguranţei prin montarea camerelor video de supraveghere, care şi-au atins deja scopul, acela de diminuare a infracţionalităţii. Raportul oferit de Poliţia Română arată că s-au redus numărul sesizărilor care fac obiectul unor dosare penale cu peste 40% în anul 2015 faţă de anul 2014. Un alt aspect important pentru dumneavoastră, deci şi pentru noi, este găsirea unui loc de muncă.
 
Astfel, 250 de persoane s-au calificat în domenii precum coafor, manichiură-pedichiură, bucătar, cofetar în cadrul proiectelor «Împreună pentru succes! Şanse mai bune de ocupare în regiunea ta» şi «Femeile fac un pas în faţă». Participanţii la cursuri au primit un ajutor financiar cuprins între 1.050 şi 2.100 de lei, iar 100 de oameni deja şi-au găsit un loc de muncă.
 
Pentru că ne dorim un oraş curat, în 2015, am închis groapa de gunoi. De asemenea, am montat noi coşuri de gunoi acolo unde era nevoie şi am implementat proiectul de colectare selectivă.
 
Şi pentru că un oraş în curs de dezvoltare are nevoie de infrastructură rutieră de calitate, am investit bani şi efort în proiectele de reabilitare a străzilor din Siminoc şi Murfatlar. La momentul de faţă, se află în derulare proiectul de reabilitare şi modernizare a 13 străzi din satul Siminoc: Fântâniţei, Cultelor, Horei, Amurgului, Mărului, Unirii, Culturii, Cumpenei, Prunului, Răsăritului, Socului, Secerişului şi Izvor. Un alt proiect care se află în curs de desfăşurare este cel de reabilitare şi modernizare a 26 de străzi din Murfatlar: Pescăruşului, Ciocârliei, Speranţei, Bradului, Caişilor, Vişinului, Matei Corvin, Vasile Pîrvan, Intrarea Fântâniţei, Serpelea, Plopilor, Frasinului, Măceşului, Nicolae Labiş, Matei Basarab, Marin Preda, Avram Iancu, Amurgului, aleea Deversorului, aleea Nufărului, aleea Macului, Nicolae Iorga, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Portului şi Minerului. Tot la această categorie intră şi refacerea drumului comunal de legătură dintre Murfatlar şi Siminoc.
 
Am reuşit să conving consilierii să mărească plafonul pentru acordarea de pachete cu alimente pentru pensionari şi persoane fără venit cu vârste de peste 50 de ani. Astfel, se oferă pachete cu alimente de trei ori pe an, în loc de două, respectiv de Paşte, Sfânta Maria şi Crăciun, şi plafonul pensiilor pentru acordarea pachetelor a crescut de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, am pus la dispoziţia elevilor, studenţilor, pensionarilor, şomerilor, angajaţilor Primăriei, dar şi a persoanelor cu venituri mici un microbuz gratuit care face legătura între Murfatlar şi Siminoc. Cu sprijinul Ministerului Educaţiei, am pus la dispoziţia elevilor încă un microbuz şcolar, atât de necesar pentru transportul elevilor, la timp şi în siguranţă, de la şcoală spre casă. Am reuşit înfiinţarea grădiniţei cu program prelungit, pentru a veni în sprijinul părinţilor care doresc să se angajeze şi nu au posibilitatea să îşi lase copiii cu o persoană specializată. În 2013, am dat startul campaniei «Fii Moş Crăciun pentru cei neajutoraţi», în cadrul căreia s-au oferit pachete persoanelor nevoiaşe.


 
Spre deosebire de anii trecuţi, în mandatul meu am reuşit să dăm teren tinerilor pentru case, să dăm startul construcţiei unui nou bloc ANL (au fost aprobate doar patru astfel de proiecte în toată România, iar unul dintre ele este la noi în oraş). Am discutat cu reprezentanţii RAJA şi, împreună cu aceştia, am găsit soluţii pentru a rezolva una dintre problemele cu care ne confruntăm - lipsa presiunii la apă pe timpul nopţii. Să nu uităm de înfiinţarea Centrului Medical din Murfatlar. Nu mai suntem nevoiţi să mergem la Constanţa sau la Medgidia pentru a face analize sau investigaţii de specialitate. Medicii de aici au intervenit prompt atunci când salvarea unui om era condiţionată doar de câteva clipe.

Am reuşit să oferim rechizite pentru toţi copiii, începând de la cei de grădiniţă şi până la cei de clasa a VIII-a. Cei mici au primit pachete cu dulciuri în fiecare an de Crăciun, dar şi excursii la Aqua Magic, Delfinariu şi Planetariu, precum şi la Patinoar.
 
Avem planuri pentru alte câteva blocuri ANL, pentru că ştim, ca şi dumneavoastră, că tinerii au nevoie de locuinţă pentru a putea să îşi întemeieze o familie. Nu am uitat nici de dorinţa şi necesitatea dumneavoastră de a avea gaze în localitate. Astfel, proiectul privind reţeaua de alimentare cu gaze, dar şi costurile acestuia au fost deja aprobate în Consiliul Local Murfatlar, ceea ce înseamnă că în curând vor demara şi lucrările.
 
Mai sunt multe lucruri de făcut la noi în localitate şi, în speranţa că voi avea în continuare sprijinul dumneavoastră, îmi doresc să le şi rezolvăm pe toate.
 
Şi pentru că se apropie sărbătorile pascale, vreau să va doresc ca lumina şi căldura Paştelui să ne încălzească sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţă, iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi. Sărbătorile de Paşte să fie momentul când speranţele tainice să iasă la lumină şi să devină împliniri. Să avem puterea să câştigăm respectul oamenilor şi iubirea celor dragi. Să ne bucurăm de ceea ce este frumos şi să redescoperim împreună iubirea. Să facem lumea un pic mai bună!“, a fost mesajul primarului Valentin Saghiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii