Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltarea drumurilor, în cărţi Piaţa Topraisar, tot mai aproape de începerea lucrărilor

ro

08 Sep, 2016 00:00 2007 Marime text
O problemă cu care se confruntă de ani buni autorităţile locale din comunele şi oraşele judeţului Constanţa este lipsa pieţelor agroalimentare. Deşi ne aflăm lângă Marea Neagră, constănţenii au încercat mereu să facă şi agricultură, ştiind că turismul românesc nu este încă pus la punct şi nici nu asigură pentru tot anul un venit sigur, ci doar pentru câteva luni.
 
În acest context, administraţia locală de la Topraisar îşi îndreaptă atenţia către construirea unei pieţe de desfacere pentru locuitorii comunei, care să îşi poată comercializa astfel propriile produse. Funcţionarii Primăriei Topraisar au pregătit deja documentaţia proiectului şi au obţinut toate avizele necesare.
 
„Vrem să organizăm o licitaţie pentru construirea viitoarei clădiri în care va funcţiona Piaţa Topraisar. Obiectivul reprezintă o investiţie de aproximativ 200.000 de euro şi va fi realizat cu fonduri de la bugetul local, prin urmare, ne dorim ca totul să iasă cât mai bine. Sperăm să găsim repede o firmă serioasă care să îşi facă treaba, iar locuitorii comunei să îşi poată pune poate chiar din primăvară produsele la vânzare pe tarabele viitoarei pieţe“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe.
 
Unităţile de învăţământ din comună se află şi ele în atenţia administraţiei din Topraisar. În această perioadă, şcolile sunt igienizate şi renovate cu bani de la bugetul local. De altfel, administraţia a alocat fonduri şi pentru achiziţia de lemne de foc şi combustibil destinate încălzirii clădirilor în care învaţă elevii din comună.
 
Un alt proiect aflat pe agenda gospodarului-şef vizează modernizarea drumurilor comunei. Conform primarului, în această perioadă se realizează o analiză pentru a vedea care sunt cele mai afectate drumuri din comună şi a le identifica astfel pe cele care au nevoie de modernizare imediată.

De altfel, în comună există deja un proiect în derulare, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, finalizat în proporţie de 80%, privind asfaltarea a nouă kilometri de drumuri. De asemenea, administraţia are în vedere un alt proiect important, care se află în faza studiului de fezabilitate şi are ca obiectiv asfaltarea a încă şase kilometri de străzi din comună. De altfel, încă de când a fost ales pentru un nou mandat, primarul Stelian Gheorghe a anunţat că prioritatea sa numărul unu este modernizarea infrastructurii rutiere din comună.

Un alt plan al administraţiei locale este construcţia unei săli de sport ultramoderne în comună, proiect pentru a cărui documentaţie funcţionarii din Primărie lucrează deja. Dacă acest proiect se va concretiza, aproximativ 1.000 de preşcolari vor avea un spaţiu în care să facă măcar puţină gimnastică. Administraţia nu a găsit încă finanţare pentru proiectul sălii de sport, dar speră să obţină fondurile necesare.
 
Totodată, se ia în calcul şi construirea unui stadion de fotbal lângă parcul recent amenajat din comună, întrucât există mulţi tineri din Topraisar pasionaţi de acest sport.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii