Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Albeşti. Omul Centenar Călin Ion s-a înrolat în armată la 26 de ani, pentru că autorităţile l-au crezut legionar

ro

03 Nov, 2018 00:00 7937 Marime text
Călin Ion este un om simpatic şi foarte lucid, după cum îl descrie chiar primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovan.
Bărbatul are 94 de ani, împliniţi de Sf. Dumitru, pe 26 octombrie. S-a născut şi a trăit toată viaţa în satul Coroana. Alături de alte două persoane, domnul Călin este printre cei mai vârstnici localnici ai localităţii. Primarul spune că Albeştiul a avut mulţi oameni longevivi, pentru că au mâncat sănătos şi am avut activitate până la vârste înaintate.

Omul Centenar de la Albeşti are multe poveşti frumoase. Acum, la 94 de ani, îşi doreşte linişte în ţară şi sănătate.
Când era tânăr, a făcut de toate. A fost gestionar, cârciumar,  a lucrat în agricultură şi a fost un vânător iscusit.
În tinereţe, a fost bănuit că era legionar şi nu l-au luat în armată. Mergea în fiecare an să fie încorporat şi nu primea niciun răspuns. Abia după vârsta de 26 de ani, după ce se căsătorise, s-a înrolat în armată. Undeva în Timişoara şi-a făcut stagiul militar.
 
Nea Călin este văduv, dar pofta de viaţă nu-i lipseşte. Este prezent la toate evenimentele organizate de autorităţi. Acum îl aduce la serbări un nepot, înainte vreme străbătea pe jos cei 8 km din Coroana până în Albeşti. Recent a fost invitat la o oră de istorie la şcoală să povestească celor mai tineri locuitori ai comunei despre evenimentele pe care le-a trăit.
 
ZIUA de Constanţa îţi urează multă sănătate, nea Călin!
 
Citeşte şi:
 
Interviu live Gheorghe Moldovan - „Din punct de vedere etnic, suntem un exemplu, dar, din păcate, nu ştim să ne promovăm brandul care se numeşte Dobrogea“ (video)

Fostele colonii Sarighiol şi Acbasi, exodul populaţiei din anii '70, cetatea antică şi rezervaţia Hagieni, sub lupa ultimilor 100 de ani! (documente + galerie foto)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii