Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia locală din Cernavodă şi-a prezentat cele mai importante proiecte iniţiate în 2013

ro

03 Apr, 2014 00:00 1423 Marime text
cernavoda, administratie locala, gheorghe hansa, proiecteAdministraţia publică locală din Cernavodă a prezentat, în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local, raportul anual al primarului Gheorghe Hânsă.

Mai exact, este vorba despre un raport privind starea economică, socială şi de mediu a oraşului Cernavodă în anul 2013. Documentul include mai multe capitole, dar cel mai important dintre acestea se referă la proiectele derulate în 2013. Regăsim aici „Programul Termoficare 2006 - 2015 căldură şi confort“, „Sănătate înainte de toate“ - programul „Anul european al cetăţenilor“, „Pregătirea pentru evacuare în caz de accident nuclear“, „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa“, investiţia prevăzută pentru Cernavodă fiind „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată“, „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea sediului Casei de Cultură I. D. Chirescu“, „Sistem de management al deşeurilor în judeţul Constanţa“ - închidere depozit neconform, dar şi „Parteneriat pentru şanse egale“ - Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane.
Nu mai puţin important, tot în 2013, administraţia locală din Cernavodă a depus, pentru finanţare, un proiect referitor la drumul de centură dintre zona portuară şi DJ 223. Tot în cursul anului trecut, a fost depus, pentru finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, proiectul privind Cartierul de locuinţe din zona Sere din localitate (infrastructură - reţele de alimentare cu apă, reţele de canalizare menajeră şi pluvială, SPAU).
Conform raportului de activitate, administraţia Hânsă a avut în vedere, în 2013, şi realizarea unui Centru Naţional de Informare şi Promovare turistică, precum şi a unui Centru de Instruire şi Agrement pentru Tineret şi Copii.

Protocoale şi înfrăţiri

Totodată, administraţia publică locală din Cernavodă a încheiat, anul trecut, un protocol de colaborare cu Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, conform HCL nr. 328/16.12.2013, în vederea promovării turistice a oraşului Cernavodă şi a Canalului Dunăre - Marea Neagră.
Un alt protocol încheiat în 2013 este cel dintre administraţia locală Cernavodă şi Fundaţia Eurolink - Casa Europei, conform HCL nr. 327 din 16.12.2013, pentru realizarea unor proiecte comune în vederea revitalizării oraşelor dunărene prin Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.
De asemenea, oraşul Cernavodă este membru fondator, prin Consiliul Local, în cadrul Asociaţiei Localităţilor cu Utilităţi Nucleare - A.L.U.N., conform HCL nr. 8/21.01.2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii