Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A cincea ediţie Show aviatic şi grătare încinse, la Ziua Comunei Tuzla (galerie foto)

ro

22 Sep, 2016 00:00 2656 Marime text
Începutul toamnei 2016 le-a adus locuitorilor comunei Tuzla un nou prilej de bucurie şi bună dispoziţie. Cu mic, cu mare, aceştia au participat la Ziua Comunei Tuzla. Sute de oameni au luat cu asalt centrul localităţii, alături de reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului Local Comunal, pentru a se distra de ziua comunei lor. Zeci de ansambluri folclorice româneşti, dar şi tătăreşti, recitaluri de mandoline şi chitare, trupe de dans modern şi de societate, de teatru, precum şi interpreţi consacraţi ai scenei muzicale româneşti au evoluat pe scena special amenajată şi amplasată lângă sediul Primăriei.
 
În paralel, la câteva sute de metri distanţă de scenă, pe grătare sfârâiau micii şi cârnaţii, iar specialităţile culinare româneşti şi turceşti au reprezentat un adevărat festin culinar. Gospodinele tătăroaice s-au mobilizat şi au gătit „live“ preparate culinare specifice minorităţii, dintre care nu au lipsit şuberec, geantâk, kobete sau baclavale.
 
Totodată, două avioane au decolat de pe Aerodromul din Tuzla pentru a „saluta“, de la înălţime, mulţimea de oameni strânsă în centrul comunei.
 
Evenimentul, devenit o tradiţie, a cuprins două etape. În prima parte a zilei de 10 septembrie, mai precis, cu începere de la ora 14.00, localnicii sau turiştii aflaţi în zonă au putut participa la „Târgul Copiilor“. Astfel, copiii au pregătit un program artistic ce a inclus dansuri populare, canto, teatru, chitare şi mandoline, dar şi dans sportiv. Pe scenă au evoluat membrii Centrului pentru Tineret „Ion Creangă“, „Trupa Şcolii“, „Ansamblul Qarilgas“ şi „Dance Art“. După ora 17.00, scena a fost „rezervată“ artiştilor consacraţi care au încântat cu glasurile lor sutele de spectatori de toate vârstele. Rând pe rând, au urcat pe scenă Jeni Nicolau, Constantin Măgureanu, Mariana EdulescuAdriana Ștefan şi Leticia Moisescu.
 
Ajunsă la a cincea ediţia, Ziua Comunei Tuzla a avut, potrivit primarului Taner Reşit, acţiuni diverse, astfel încât să satisfacă gusturile tuturor şi să le ofere concetăţenilor săi oportunitatea de a socializa într-un mediu plăcut şi cât mai destins. „Încercăm să continuăm această tradiţie şi, de la un an la altul, să ajungem să oferim spectacole al căror profesionalism să fie de necontestat. Pe lângă artişti consacraţi, un loc aparte îl vom asigura tinerilor din comună. Noi încercăm să asigurăm o bază solidă copiilor noştri pentru că, fără ei, fără tineret, nu avem un viitor. Le urez tuturor, din partea mea şi a Consiliului Local, un sincer «La mulţi ani!» şi să fie încrezători în viitorul comunei noastre“, a afirmat primarul comunei Tuzla, Taner Reşit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii