Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea Mesajul primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău

ro

19 Nov, 2017 00:00 2744 Marime text
Dobrogea este pământul românesc al începuturilor. Pentru noi, românii, primele lumini spirituale, creștinismul și poezia, s-au aprins la noi. Pe meleaguri dobrogene, Sfântul Apostol Andrei a săvârșit prima Sfântă Liturghie, lumina duhovnicească a tuturor creștinilor. Și tot pe meleaguri dobrogene, Publius Ovidius Naso a rostit prima poezie, lumina spirituală a localnicilor și nu numai.
 
Putem afirma, fără nicio exagerare, că poporul român creștin s-a născut odată cu venirea Sfântului Apostol Andrei, iar poezia autohtonă, odată cu exilul lui Ovidius, acolo unde „Istrul se unește cu apele azurii ale mării“, adică la noi, acasă.
 
Noi, cei din prezent, înclinându-ne în fața trecutului, avem obligația de a ne ridica la așteptările străbunilor noștri, de a le cinsti jertfele și eforturile, de a împlini visurile lor. Toți și-au dorit o cetate sigură si înfloritoare, deschisă către lumea largă, unde toți localnicii să trăiască bine, iar străinii să se simtă ca acasă.
 
Aspirațiile lor reprezintă angajamentul nostru de referință în anul premergător Centenarului Marii Uniri: Dobrogea unită, modernă, prosperă și europeană.
 
În calitate de primar al celui mai important municipiu dobrogean, voi privi tot timpul la viitor, printr-un prezent care să depășească așteptările și dorințele străbunilor noștri. Numai prin puterea propriului exemplu, oferind tot ceea ce este mai bun din noi și trăind în deplină armonie, putem lăsa generațiilor următoare acea Dobroge pe care strămoșii și-au dorit-o, iar noi am împlinit-o: farul european în bazinul Mării Negre.
  
Cotidianul ZIUA de Constanța publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreșteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România și a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalități din diferite domenii și reprezentanți ai instituțiilor de pe plan local și național ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmițând pentru cititorii noștri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre și mare. Rămâneți alături de noi pentru a marca această sărbătoare!

Citește și: 

ZIUA de Constanța lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanța va fi semnalul, apelul, conștiința care #sărbătorește Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Categorie Ziua Dobrogei

#sărbătoreșteDobrogea: Mesajul lui Daniel Learciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța
 
#sărbătoreșteDobrogea: Mesajul prefectului județului Constanța, Ioan Albu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii