Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea Mesajul lui Dorin Maer – director CFR SA Constanţa

ro

30 Nov, 2017 00:00 2929 Marime text
Sucursala Regionala CF Constanța salută inițiativa cotidianului ZIUA de Constanța de sărbătorire a Dobrogei și felicită jurnaliștii la împlinirea a 17 ani de activitate.
 
Întreaga activitate a Sucursalei CF, respectiv a predecesoarelor acesteia, în perioada de la revenirea Dobrogei în cadrul României, s-a înscris în efortul statului român de integrare economică, socială și culturală a Dobrogei. Astfel, de la o singură linie de cale ferată existentă în 1878, între Cernavodă și Constanța, în prezent rețeaua de căi ferate din Dobrogea este conectată la rețeaua națională prin podurile dunărene și unește cu țara localitățile Tulcea, Negru Vodă, Mangalia și Năvodari.
 
La ceas aniversar, Dobrogea s-a transformat dintr-o provincie de margine a Imperiului Otoman într-o regiune a Uniunii Europene cu un rol major în cadrul rețelei europene de transport, la intersecția rutelor care leagă țări din Europa cu țări din Transcaucaz, Asia Centrală și Extremul Orient.
  
Cotidianul ZIUA de Constanța publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreșteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România și a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalități din diferite domenii și reprezentanți ai instituțiilor de pe plan local și național ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmițând pentru cititorii noștri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre și mare. Rămâneți alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citește și:
 
Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Categorie Ziua Dobrogei

#scrieDobrogea: Grigore Antipa, iniţiatorul ştiinţelor mării în România

#sărbătoreșteDobrogea: Mesajul dr. Cătălin Nicolae Grasa – manager general Spitalul Județean Constanța

#sărbătoreșteDobrogea: Mesajul comandorului Nicolae Vatu - şeful Direcţiei Hidrografice Maritime
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii