Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#RespectTeatru Mesaj dedicat sărbătorii seniorilor teatrului constănțean. Mirela Florența Matichescu, administrator public al județului Constanța

ro

09 Jun, 2018 00:00 3731 Marime text
„Cele mai vechi amintiri pe care le poartă copilul devenit om mare sunt poveștile cu Feți-Frumoși și Ilene Cosînzene, personaje îndrăgite întâlnite pe scena Teatrului de Păpuși. El, Micul spectator, învață la vârstă fragedă, de la păpușile vii, caraghios îmbrăcate, despre bine și rău, despre adevăr și dreptate, despre patriotism și iubire.
 
Adolescentul ia primele lecții despre iubirea adevărată, despre curaj și abnegație tot de pe scenă, găsind în cei care îi predau asemenea lecții pe cei mai buni dascăli - actorii.
Dar ei, actorii, fac parte din viața noastră. Îi vedem strălucind pe scenă și nu știm niciodată câte suferințe, câte lacrimi, câtă neputință adună în viața lor de zi cu zi. Acolo, pe scenă, ei sunt personajele pe care vrem să le aplaudăm, să fie mereu impecabili, unici, fără cusur. Teatrul constănțean a fost slujit în toată existența sa de mari actori. O pleiadă de oameni dăruiți scenei, dăruiți comunității, legați cu toate firele de artă. Nume mari care ar fi putut juca pe oricare scenă a țării sau a lumii au venit și au făcut apostolat la Constanța. De cele mai multe ori am trecut pe lângă ei și nu i-am luat în seamă, de alte ori le-am minimalizat talentul, dăruirea, devotamentul, efortul lor. Dar ei nu au dezarmat, au mers mai departe și au scris cu suflet istoria acestui teatru.
 
Efortul unei redacții atât de profund ancorate în viața județului, cum este ZIUA de Constanța, de a cinsti actorii, de a aniversa teatrul ca o pe o entitate culturală unică în viața noastră, este demn de aplauze și laude. Prin ceea ce face, redacția ZIUA de Constanța atrage atenția asupra acestei categorii de creatori de frumos, pe care trebuie să-i respectăm și să-i iubim. Cu ei, cultura orașului este vie, aparține oamenilor, dă strălucire prezentului și lasă trecutului mărturii de necontestat.
 
La mulți ani tuturor celor ce iubesc teatrul, arta, orașul!“
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari