Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#RespectTeatru Mesaj dedicat sărbătorii seniorilor teatrului constănţean. Horia Marius Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

ro

08 Jun, 2018 00:00 2540 Marime text
„Felicit din toată inima pe cei care au făcut posibilă această campanie de suflet şi cinstire, omagiind teatrul, pe oamenii lui, dar şi statornicul public constănţean.
Felicit redacţia ziarului ZIUA de Constanţa pentru campania desfăşurată cu perseverenţă, originalitate şi profesionalism, marcând astfel aniversarea Dobrogei la 140 de ani de la revenirea la ţară şi Centenarul Marii Uniri.
 

 
Teatrul este cel care ne-a înfrumuseţat tuturor copilăria, adolescenţa, maturitatea, fiind un minunat mijloc de recreere, educaţie, izvor de cultură, lecţie de viaţă.
Teatrul ne-a făcut să ne iubim eroii, să simţim mândria de a aparţine acestui spaţiu, cu istoria lui multimilenară.
Teatrul ne-a făcut să ne simţim liberi atunci când libertatea era doar o iluzie.
Teatrul ne-a lăsat să sperăm, să visăm, să credem...
Teatrul a născut miracolul, povestea, credinţa...
 
De aproape şapte decenii, pe scena teatrului constănţean au urcat Marii Actori. S-au prezentat piese de referinţă din repertoriul dramaturgiei naţionale şi universale, dar şi creaţiile unor talentaţi creatori locali. În jurul teatrului s-a întreţinut permanent o emulaţie artistică. În felul acesta, publicul, răsplătit cu artă adevărată, a răsplătit, la rându-i, cu aplauze şi respect, pe actorii săi îndrăgiţi.
 
Îi omagiem astăzi pe seniorii scenei constănţene, dar cinstim teatrul în complexitatea lui, în istoria lui, în devenirea lui. Îi sărbătorim, în fond, pe toţi cei care pe scenă, dar şi în culise, contribuie la frumuseţea clipelor noastre petrecute în sala de spectacol.
 
Am convingerea că tinerii actori, având şansa să joace pe aceeaşi scenă cu mentorii lor, învăţând taina meseriei dintr-o experienţă deja trăită, vor putea duce mai departe tradiţiile teatrului constănţean, spiritul viu al artei teatrale.
 
La mulţi ani tuturor!“
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari