Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru tenorul Vasile Moldoveanu

ro

08 Aug, 2018 00:00 3022 Marime text
A cunoscut gloria pe marile scene ale lumii, dar, în decembrie 2015, la iniţiativa cotidianului ZIUA de Constanţa, celebrul tenor Vasile Moldoveanu se întorcea acasă, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, pentru a fi omagiat pe prima scenă unde a fost descoperit de mentorii săi.
 
În cei trei ani scurşi până pe 12 iunie 2018, când ZIUA de Constanţa a organizat un nou eveniment dedicat lumii artistice, de data aceasta intitulat „Incredibila memorie a teatrului constănţean“, tenorul Vasile Moldoveanu a fost în permanentă legătură cu redacţia, ca dovadă şi mesajul transmis cu prilejul sărbătorii seniorilor scenei constănţene.
 


Pentru prietenia sa, dar mai ales pentru tot ceea ce a însemnat activitatea sa la malul mării, i-au fost decernate medalia „Jean Ionescu“, placheta #RespectTeatru din partea Consiliului Judeţean, dar şi o scrisoare de mulţumire din partea Primăriei Municipiului Constanţa, pe care le-a preluat conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan, în numele artistului, urmând a-i fi transmise.
 
În Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa puteţi găsi referinţe legate de rolul tenorului Vasile Moldoveanu, consemnate de regretatul prof. Adrian Doxan, a cărui lucrare de doctorat a fost dedicată Teatrului Liric constănţean şi pe care o puteţi citi AICI:
 
Citeşte şi:
 
#RespectTeatru Mesaj dedicat sărbătorii seniorilor teatrului constănţean. Tenorul Vasile Moldoveanu
 
Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea Pe scena vieţii. Marii actori ai Constanţei (galerie foto)
 
Lobby la premierul Cioloş Tenorul Vasile Moldoveanu, cetăţean de onoare al Constanţei - „Viitorul primar trebuie să rezolve problema Teatrului de Operă şi a Cazinoului!”
 
În cinstea tenorului Vasile Moldoveanu Concert spectaculos la TNOB „Oleg Danovski“ din Constanţa (galerie foto + video)
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari