Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogeaetnică Ziua Dobrogei, sărbătorită la Muzeul Etnografic „Gheorghe Celea“ din Mihail Kogălniceanu

ro

13 Nov, 2018 00:00 2896 Marime text
Fundația culturală „Mușata Armână” (președinte Willie Wisoșenski), împreună cu Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, organizează miercuri, 14 noiembrie, de la ora 14, la Muzeul etnografic „Gheorghe Celea”, un eveniment dedicat împlinirii celor 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă.
 
În deschiderea evenimentului, elevi de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu vor prezenta un program cultural artistic, urmat de o masă rotundă la care sunt invitați să participe toți locuitorii comunei. Vor avea loc, de asemenea, ateliere meșteșugărești, prilej cu care copiii vor fi învățați să toarcă la războiul de țesut, dar vor cunoaște și alte meșteșuguri.
 
O expoziție care va reconstitui gospodăria geto-dacică, cuprinzând arme, unelte, îmbrăcăminte, va oferi tinerilor prilejul de a intra în contact cu trecutul. Evenimentul se va încheia cu o vizită la prima gospodărie germană din Dobrogea - Haus Wilipald. Este așteptată să participe la eveniment și o delegație de militari americani, de la Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.
 
Citește și:

Locul inedit de la Mihail Kogălniceanu „Acasă la maia“ - expoziţie de meşteşuguri tradiţionale la Muzeul „Gheorghe Celea“
 
La Mihail Kogălniceanu Dublă lansare de carte despre românii balcanici și aromânii din Dobrogea
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii