Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#citeşteDobrogea #memoriateatruluiconstănţean Medalia Jean Ionescu, simbol al recunoştinţei pentru o viaţă dedicată scenei

ro

05 Jun, 2018 00:00 4195 Marime text

De la prima medalie modernă creată la începutul secolului XV de artistul italian Pisanello şi până în vremurile noastre, această distincţie păstrează simbolistica unei recunoaşteri şi aprecieri a meritelor deosebite ale unei persoane pentru succesul înregistrat de-a lungul carierei sau pentru excelenţa într-un domeniu.
 

 

De la Medalia Remus Opreanu - primul semn al recunoştinţei publice...

 
Anul trecut, cu prilejul evenimentului organizat pe 23 noiembrie, în sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Judeţean Constanţa, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea Dobrogei la ţară, cotidianul ZIUA de Constanţa îşi asuma o datorie de onoare din acordarea Medaliei Remus Opreanu unor personalităţi române şi străine din viaţă sau post-mortem care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea şi consolidarea culturii dobrogene în ţară şi în lume.
 
Au fost acordate zece astfel de medalii, însoţite de placheta Meritul Dobrogean, instituite de Consiliul Director al publicaţiei ZIUA de Constanţa, în temeiul Statutului său. Distincţia Meritul dobrogean se va acorda anual, unui număr maxim de zece persoane, o singură dată, începând din 2017, unor personalităţi ale acestei provincii care au avut o contribuţie definitorie. Nominalizarea acestor personalităţi se va face prin propuneri lansate de colaboratorii publicaţiei şi jurizate de un comitet desemnat în acest sens.
 

...La Medalia Jean Ionescu - gest de preţuire a seniorilor teatrului constănţean

 
Având drept scop acelaşi mesaj de recunoştinţă, pe data de 12 iunie, cotidianul ZIUA de Constanţa îşi va asuma o nouă misiune, aceea de a-i cinsti şi onora pe seniorii teatrului constănţean, pe cei care s-au dedicat, timp de peste trei decenii, scenei de la malul mării şi care au scris astfel istorie într-un domeniu fără de care lumea ar fi astăzi mult mai săracă spiritual.
 
De data aceasta, vor fi acordate 60 de medalii purtând chipul celui mai longeviv director al Teatrului de Stat din Constanţa - Jean Ionescu, în perioada în care cele trei instituţii teatrale de astăzi se aflau sub un singur acoperiş şi, deci, sub o conducere unică.
 
De asemenea, Consiliul Judeţean Constanţa va acorda 60 de plachete Respect Teatru, ca semn al recunoaşterii valoroasei contribuţii a unor nume ce nu trebuie date uitării niciodată.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari