Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Un nou proiect marca ZIUA de Constanța, dedicat personalității impresionante a istoricului Adrian V. Rădulescu

ro

29 Aug, 2018 00:00 2552 Marime text
Dintr-un prea mare respect pentru oamenii de valoare ai Constanţei şi ai Dobrogei şi din dorinţa de a le veşnici moştenirea, cotidianul ZIUA de Constanţa şi-a asumat un set de datorii de onoare, încă din 23 noiembrie 2017, când, sărbătorind Ziua Dobrogei, a făcut public un MANIFEST.
 
Evenimentul ce a avut loc pe 12 iunie 2018, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, prin care cotidianul ZIUA de Constanţa şi-a dorit să-i sărbătorească pe seniorii teatrului constănţean, a pornit de la o tristă constatare, legată, până la urmă, de istoria culturală a urbei: niciunul din cele trei teatre nu mai dispune de o arhivă, mărturie a contribuţiei a zeci de oameni ce au format comunitatea artistică de la malul mării.
 
De astă dată, este vorba despre anvergura personalităţii istoricului Adrian Rădulescu, cel care a preluat şi a desăvârşit opera înaintaşilor ce şi-au legat preocupările de frumoasa şi bogata istorie a Dobrogei. Şi care a impresionat prin puterea sa de muncă şi prin calităţile sale de om de ştiinţă şi remarcabil organizator.
 
Începând cu 3 septembrie, ZIUA de Constanţa va demara o campanie de promovare a unui eveniment ce îşi doreşte să menţină trează memoria marelui istoric şi în comuna natală, fie ea şi din judeţul Călăraşi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii