Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motorină furată

ro

21 Sep, 2013 00:00 1390 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au executat o misiune specifică în zona de competenţă, unde au verificat o ambarcaţiune sub pavilion România, acostată pe malul drept al canalului Dunărea - Marea Neagră.

În urma controlului a fost descoperită la bordul ambarcaţiunii, în magazia de materiale şi în sala cârmei, o cantitate de produs petrolier cu miros specific de combustibil tip Diesel, pentru care nicio persoană din cele depistate la locul faptei nu a putut prezenta documente justificative.
Totodată, la mal, la aproximativ 20 de metri de ambarcaţiune, se afla o autoutilitară marca Iveco, în care au fost descoperite trei recipiente din material plastic, în care se afla depozitată cantitatea de 1.000 de litri de combustibil, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale.

Cercetările au stabilit că respectiva cantitate de produs petrolier a fost sustrasă iniţial de la un împingător şi depozitată pe ambarcaţiunea în cauză, în activitatea ilegală fiind implicate şapte persoane.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de motorină, evaluată la aproximativ 6.000 de lei, iar autoutilitara şi ambarcaţiunea au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 22 şi 56 de ani, sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „complicitate la furt calificat”, „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător” şi „încredinţarea cu ştiinţă spre conducere a unei navei unei persoane fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii