Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Udrea, atac frontal la Kovesi în faţa judecătorilor Înaltei Curţi

ro

19 Apr, 2015 11:44 1795 Marime text
Surse apropiate anchetei judiciare în dosarul Gala Bute, au relatat ce s-a întâmplat la termenul de joi pe care l-a avut Elena Udrea pentru înlocuirea măsurii de arest preventiv, informează stiripesurse.ro. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat un atac nemilos la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Koveşi. Udrea le-a spus judecătorilor de la Înalta Curte că ieşirile publice ale lui Koveşi în care a discutat despre dosarul său sunt deplasate şi că procuroarea-şefă a minţit „cu neruşinare” în cele puţin două momente.

Elena Udrea le-a explicat celor două judecătoare că prima dată când a primit o calitate procesuală în dosarul Gala Bute a fost pe 4 februarie 2015, la 4 zile distanţă după denunţul pe care îl depusese împotriva lui Florian Coldea la DNA. Până atunci, fosta şefă de la Turism nici măcar nu fusese chemată ca martor în dosar. Udrea susţine că Laura Codruţa Koveşi a minţit când a susţinut că dosarul Gala Bute în această formă avea ca moment de începere anul 2011.

„Koveşi s-a dat de gol singură. A povestit în trei rânduri într-o singură zi cum ea a infirmat rechizitoriul iniţial din dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea nu avea nici măcar calitatea de martor. Asta după ce şefa DNA susţinut constant că nu are nicio legătură cu pornirea acestui dosar, care susţinuse că apăruse încă din 2011. Cererea de începere a urmăririi penale în cazul lui Udrea în acest dosar a fost formalizată abia pe 4 februarie 2015. Sunt lucruri care sunt verificabile”, a declarat sursa jurnaliştilor de la stiripesurse.ro.

Al doilea motiv pentru care Udrea a acuzat-o pe Koveşi de minciună a fost declaraţia referitoare la faptul că în acest dosar există şi altfel de probatorii împotriva sa în afară de denunţuri şi declaraţii. Fosta blondă de la Cotroceni susţine că împotriva sa există doar două denunţuri şi o declaraţie. Acuzaţia că ar fi fost destinatarul final al genţii cu 900.000 de euro pe care a primit-o Nastasia se bazează nici măcar pe un denunţ, ci pe o singură declaraţie a acestuia – a noua, după ce în a opta (susţinută în aceeaşi zi cu a noua) a declarat că nu a luat niciun pachet de la mituitorul Adrian Gărdean şi în niciun caz nu i-ar fi dus ceva Elenei udrea.


Integral pe stiripesurse.ro


Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii